Sanslöst!

En av de ledande Socialdemokraterna kommenterade för en tid sedan landstingets förbud att vara på Facebook på arbetstid. Han menade att om vi ska attrahera unga arbetstagare så kan vi inte ha förbud att använda Facebook. Sen kopplar han ihop det på ett märkligt sätt med övrigt dataanvändande som sker på arbetstid.

 

Ett mycket märkligt uttalande. Snudd på sanslöst. För att ta ställning i frågan bör man ta reda på vad Facebook är. Inte läser man journaler där. Inte förkortar man köerna i vården med att sitta och läsa Facebook utan tvärtom. Sen har vi stora kostnader förenade med Facebook användandet. Aftonbladet hade en artikel i saken för en tid sen.

 

Tänk er själv när ni sitter och väntar i väntrummet till röntgen eller ska in på en läkarkontroll och får vänta nån timme extra som det ofta blir. Blotta tanken att personalen då sitter och läser Facebook torde göra vilken stillsam människa som helst aningen aktiv. Eller när man väntat några månader extra på att få sitt knä opererat, och vetat att tiden som jag väntat med smärta och begränsningar av olika slag hade förkortats om inte vårdpersonalen sitter och läser till Facebook konto.

 

Och är det så att majoriteten i landstinget anser att läsande av Facebook på arbetstid löser vårdköerna och gör vården bättre med dessa kostnader som följd är det väl dags för Västerbottningarna att byta majoritet. Landstingspolitikerna ska se till att vi får en god och säker vård och inget annat.

Etiketter: , , ,

2 kommentarer

  1. Monica Wahlström

    Hans-Inge! Nu känns det som om du är lite fel ute! Jag tror man ska understryka vikten av att människor tar sina arbeten på allvar. Naturligtvis ska man inte facebooka på ett sådant sätt att det inskränker på ens arbete. Men, förbud känns väldigt bakåtsträvande! Ska vi även förbjuda folk att ha mobiltelefoner med sig till jobbet? Att facebooka när man sitter i en telefonkö, eller att tillfälligt titta in – det är inget bekymmer. Att människor kan ägna mycket tid av sin arbetsdag åt annat än att utföra sitt arbete – det kan dock vara ett bekymmer. Men det är inte facebooks fel.

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Monica Wahlström (2010-04-05 16:20)
    ”Att människor kan ägna mycket tid av sin arbetsdag åt annat än att utföra sitt arbete – det kan dock vara ett bekymmer. Men det är inte facebooks fel.” Det är i o för sig sant. Och förbud är jag generellet emot men håll med om att man sitter i väntar på att få kontakt med sjukvården o blotta misstanken att personalen då sitter på facebook skulle då göra mig tokig i alla fall. Är man på arbetet ska man fokusera på arbetet, det är min absoluta åsikt. Facebook får man sköta på fritiden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.