Nu ska vi pendla mer!

Så är det även formellt klart att pendeltågen kommer åka mellan Vännäs o Umeå.

Nu slår sig kommunalrådet i Vännäs för bröstet och säger oj vad bra. Nu kommer pendeltåget att rulla tidigare än planerat. Så tror han sig vara Vännäs räddare i frågan.

Men jag tror att slaget över bröstet inte ska vara så hårt för risken blir att hostan sätter in. Hostan blir aktuell när han inser att om Alliansen styrt landstinget och inte hans egna partikamrater så hade pendeltåget finansierats fullt ut från första året.Nu får Vännäs kommun satsa en ordentlig slant första året. Och var ska vi ta de pengarna ifrån?

Verkar som att jag låter negativ till pendeltåget men så är absolut inte fallet men vill bara skissa på den verklighet vi sitter i. Vi har verkligen inte en överfull börs i kommunen. Men det blir bra när vi åter kan pendla på spåret. För ett antal år tillbaka så åkte ju rälsbussarna denna sträcka. Kanske vi ska återuppliva några såna vagnar för nostalgins skull.

Etiketter: , , , , ,

8 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Ja, tänk ändå så mycket bättre allt skulle ha kunnat bli såväl i Västerbotten som i Vännäs, om bara folk haft vett att lägga sina röster på alliansen. Och ännu bättre hade det förstås kunnat bli om alliansen lyckats hålla ihop även efter valet.

  2. Peggy Sjöström

    Tåget är ingenting för mig. Jag har blivit fullständigt avskräckt av tågsystemet här i Sverige! Jag åker buss i fortsättning eftersom jag vet att jag åtminstone kan lita på den.

  3. Bo-Gunnar Wikström

    Hade borgarna haft makten i Västerbotten/Vännäs hade det funnits 100 miljarder mer att fördela. Det hade varit sommar året om ! Alla hade haft jobb och tjänat 100000 kr/mån. Ingen hade behövt betala skatt. Ungefär så låter det väl ???
    Tågtrafik är kanon men man måste ju ha flera stopp efter vägen, som t ex på Västerslätt.
    Och visst ja. Allt ska ju avregleras så den som lovar att sköta det sämst får anbudet. Bered er på rälsbussar från 1932…..Huvudsaken är ju att det är billigt…..

  4. Hans-Inge Smetana

    Svar till Peggy Sjöström (2011-01-13 11:37)
    Ja jag vet inte vad man ska lita på. Min dotter åker buss en hel del genom att hon går i skola i stan etc. men senaste månaden har det varit tre tillfällen då bussen inte kommit. Så jag litar nog mest på bilen, för den kör jag ju själv 🙂

  5. Hans-Inge Smetana

    Svar till Bo-Gunnar Wikström (2011-01-13 17:12)
    Nog hade det varit en del annorlunda om allianspartierna haft makten i Västerbotten o Vännäs. Om jag skissar på vad det då blivit i Vännäs: Valfrihet för medborgarna att välja barnomsorg, Möjlighet att välja hemtjänstutförare, Vårdgarantier för äldre, Större utbud av varor i tjänster i vår kommun etc. Kan skriva mer men detta räcker. Det du skriver om får stå för dej och tänker inte kommentera det. Men B-G i alla fall hade vi sluppit delfinansiera pendeltåget. Det är fakta! Men de brukar du ju inte gilla. Och kom ihåg att det du nämner om tågstopp etc och detta styrs av den rödgröna sidan.

  6. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2011-01-12 16:01)
    Jo nog tror jag det blivit bättre på vissa sätt. Annars ljuger jag ju. I alla fall hade Vännäs sluppit delfinansiera pendeltåget om landstinget styrts av alliansen. Förstår att du menar att Vännäs partierna inte håller ihop. Och det är jag den första att verkligen beklaga och ett av incitamenten som gör att mitt engagemang i kommunpolitiken kommer hålla väldigt låg nivå framöver. Satsar mitt krut på annan nivå. Tycker att laget ger vinsten inte individen. Men vad gör man när ett parti inte vill vara med sina forna kamrater och går till fienden för att få hjälp att öka sin makt trots valnederlag. Då tillhör man ju den som hjälper till och inga andra. Det är beklagligt och pinsamt!

  7. johan Söderling

    Jag tror inte jag i något sammanhang ”slagit mig för bröstet” men det är klart att jag är glad för utvecklingen av kommunikationerna.
    Jag är inte helt nöjd med att ev. behöva delfinansiera pendeltrafiken men det får ställas mot tidigare trafikstart och de effekter det kan medföra.
    Man får tacka för att även V och Kd hade representanter med vid första mötet med företrädare för landstinget. På uppdrag av kommunstyrelsen.

  8. Hans-Inge Smetana

    Svar till johan Söderling (2011-01-14 17:55)
    Jag är också nöjd att vi får till tåget. Och jag kommer nog med halstabletter om det blir för hostigt p g a för hårt tryck på bröstet 🙂 Jo man måste ibland både ge o ta. Och man kan investera sig ur saker o ting. Men läs min blogg som kommer i morgon. Vi måste nog se över utgifterna ordentligt framöver.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.