Nytt år med nya möjligheter!

Så har vi återigen halkat över ett årsskifte. Det är alltid lika spännande vad det nya året har att erbjuda. Det är samtidigt bra att man inte vet vad som kommer att hända.

Själv har jag haft ett bra 2012. Familjen har utökats och jag är nu morfar 2 ggr och farfar 1 gång. Och familjen spritt snart över hela norden. Otroligt! Tycker själv inte det var länge sedan våra barn var små och man fick hem dem från skolan med skrivboken som de lyckligt visade upp där bokstäverna var präntade och i bästa fall hade läraren, längst ner, med röd penna skrivit, Bra!
 
Men tydligen är det ett tag sedan. Brukar känna mig som 29 ungefär. Så där lite ungdomligt naiv och inte riktigt 30 för då tappar man lite ungdomsperspektivet. Men inser att jag nog måste justera den känslan då min grabb är i den åldern. Dessutom lämnade jag just tonåren här i december. Tack till alla som förgyllde min tillvaro den månaden. Barn och familj som reste långt för att komma hem. Och ni vänner som hört av er på olika sätt med hälsningar o presenter, och ni som kom på min fest. Tack ska ni ha allihop! Jag uppskattar det verkligen!
 
Finns många utmaningar i arbetet som jag också är glad och stolt över. Många samtal initierade under 2012 som kommer generera förändringar framöver för många människor. Jag är glad och stolt att jag har förmånen att på många olika plan företräda människor, och det ger också ödmjukhet inför uppgiften.
 
Kan nämna en konkret fråga som jag arbetet med under året: Hemsjukvården. Det känns otroligt bra att det nu är klart att kommunerna blir ny huvudman i slutet av 2013. Bra för dej som invånare i kommunen som slipper flera huvudmän.
 
Nu ser vi fram mot nya utmaningar på det nya året. Jag är dålig på detta med nyårslöften. Men några har jag nog föresatt mig och min familj. Och i arbetet har jag fortsatt gett nyårslöften till er äldre och till alla barn att jag vill fortsatt kämpa för dem som inte alltid själv kan föra sin talan.
 
Jag kommer fortsatt att kämpa för äldreomsorgen. Ni äldre som byggt vårt samhälle ska på ålderns höst ha det riktigt bra. Jag kan inte, fast jag vill, ge det som ett nyårslöfte. Men mitt nyårslöfte är att jag vill kämpa för det så gott jag kan.  
 
Att jag fortsatt även brinner för barn och deras rättigheter kanske jag inte behöver nämna. Barn och deras familjer är värd all uppmuntran och stöd. Och inte att förglömma de barn som inte har en trygg familj att växa upp i. För er brinner mitt hjärta extra mycket och hoppas att jag/vi åtminstone kan hjälpa några av er under det kommande året.
 
Slutligen vill jag önska er alla en God fortsättning på det nya året!
Etiketter: , , , ,

5 kommentarer

  1. Karl-Gustav Sjöström

    Det låter bra det där, Hans-Inge – nästan så att jag måste önska att KD håller sig kvar i politiken och du trots din höga (!) ålder orkar hänga med än ett tag i det politiska livet.

    God fortsättning på det gamla tillika ditt 51:a år!

  2. Hans-Inge Smetana

    Svar till Karl-Gustav Sjöström (2013-01-03 08:21)
    God förtsättning själv på Er båda i Brån. Jo nog ska jag trots att jag lämnat tonåren vara med nåt år till i alla fall. Du verkar gilla det skrivna så jag kanske rent av får din röst vid valet? 🙂

  3. Hans-Inge Smetana

    Svar till Betraktaren X (2013-01-04 08:23)
    Brukar inte svara på anonyma inlägg. Men gör ett undantag denna gång. Det är just det som vi i KD gör. Vi har drivit på den senaste ändringen i sjukförsäkringen som gagnar just personer som befinner sig i en situation som beskrivs i bloggen. Så visst vi brinner även för dessa personer. Sedan är det bedrövligt att kassans paragrafrytteri förstör för människor. En med samma sjukdom/skada behandlas olika i olika delar av landet. Något som inte är acceptabelt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.