Byskolorna i kommunen.

Nu är nästa möte förberett. Denna gång med partikamraterna i Vännäs

Partiet har sitt möte i kväll angående skolan. Byskolornas vara eller icke vara i vår kommun har ju diskusteras nu några dagar. Stundtals går diskussionernas vågor höga. Och det med alla rätt!
 
Sällan det är sån opinion från folket i någon fråga än i detta med skolnerläggning. Men det är sällan vi också är satt att fatta beslut på dåliga underlag i den utsträckning vi nu är satt att göra i detta ärende. Behöver jag påminna om att jag är kritisk! Ni som hörde mig i kommunstyrelsen hörde mig kritisera budgetförfarandet m.m. Och jag lär inte var mindre kritisk till detta på fullmäktige.
 
Menar att det är belyst verksamhetsmässigt hur det kan tänkas bli. Skolchefen har gjort sin uppgift, och dessutom på kort tid. Men jag menar att det är kommunstyrelsen som inte gjort sin hemläxa att se över sina uppgifter på lång sikt. Bara för att det är svårt att göra en komplett konsekvensanalys vad en skolnerläggning skulle innebära så väljer man att inget göra. Ett mycket bedrövligt tillvägagångssätt.
 
Sen skyller man på tiden. Och att det måste gå fort. Men vi har haft känning i flera månader att vi behöver spara för ett få en långsiktig ekonomi i balans. Jag tycker det är oansvarigt att handskas på detta sätt med skattebetalarnas pengar.
 
Dessutom finns det inget helhetsgrepp, utan vi diskuterar en bit här och en annan där. Och det är kortsiktiga ryck hela tiden. Saknar faktiskt vårt förra kommunalråds hårda nypor när det gäller ekonomin. Men han hade också gått igenom stålbad tidigare. 
 
Så nu ska vi alltså diskutera byskolorna ikväll. Och jag gissar att det kommer bli argument både för och emot. Men är övertygad om att mina partikamrater kommer till en klok ståndpunkt som jag sedan kommer att föra fram tillsammans med min kollega i fullmäktige på måndag.
Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.