Läsning och festivaler

Tål inte värmen så bra. Går mest omkring och flämtar, gömmer mig i skuggan medan jag tänker långsamt. Kvällsdoppen i havet har räddat mitt liv. Nä, solhetta är inte min grej. Ser därför fram emot det lågtryck som under dagen utlovas ska sänka temperaturen.

Har läst en del på sistone. Läser mer när jag tar paus i mitt eget skrivande, vilket brukar vara vid sommartid.

Har läst ut P O Enquists underbara roman ”Liknelseboken”. En roman om kärlek. En av kvinnorna i boken är så varm att hon kokar, och hon böjer sig därför fram och frågar mannen om han vill ”kännefter”. Så vackert sagt. Här finns också beskrivet en kärleksakt på ett kvistfritt furugolv som slår allt. Fantastiskt P O! Läs romanen!

För att underhålla min allmänbildning läste jag tegelstenen ”En kortfattad historik över nästan allting” av Bill Bryson. Universum är verkligen magiskt. Mikro- och makrokosmos – och där mitt emellan finns vi.

”Gustafs resa” av Karin Edvall. Hon har skrivit en dokumentär berättelse om sin farfars far, och hans resa från Småland och upp till Västerbotten och Holmsund. Spännande, intressant! Nästan som en detektivberättelse, när Karin lägger pusslet.

Några dagar kvar innan det bär av till Hjukensjön, en bit utanför Åmsele, för att besöka Esox Festivalen. Musik, kultur, god mat – för att inte tala om allt känt folk man får träffa. Särskilt ser jag fram emot att få möta bröderna Brändström som arrangerar festligheterna. Sedan bär det av till Bjurholm där jag ska framträda på en byafest. Jag ska stå på scen och ljuga – och det ska väl gå bra.

Nu ska jag gå ut på balkongen och spana efter lågtrycket.

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.