Kostbloggen

Din dagliga dos av grönsaksmos

Grönsaksmos kan vara en god väg för att du ska lyckas få in mer grönsaker under dagen. Och varför inte slå två flugor i en smäll genom att samtidigt arbeta med tajmingen?
Fokusera då på mer kolhydrater (bröd, havregryn, pasta, ris, potatis och grönsaker) under frukost, förmiddag och lunch och låt sedan middagen bestå av en mindre mängd kolhydrater men desto mer av protein (kött, fisk, fågel, baljväxter) och ett härligt grönsaksmos. Värmer gott i vinterkylan! 🙂
 
Ingredienser:
 
500 g blandade grönsaker (ex broccoli, palsternacka, morot och rödbeta)
1 msk smör
1,5-2 dl mjölk
Salt, vitpeppar, ev muskotnöt
Koka grönsakerna mjuka, häll bort vattnet och mosa. Tillsätt smör och kryddor och blanda med mjölk till önskad konsistens.
 

/Lina

Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.