Kostbloggen

Koka soppa på en spik – eller kantarell

Vare sig du var en av dem som nyttjade hösten till att motionera med svampplockning eller om du lyckats ta del av svamp på annat håll, så passar sig denna råvara fint till helgens måltider.
Kantarellen är en kalorisnål lyx och den innehåller även betakaroten, som är en antioxidant som hjälper ditt immunförsvar. Det finns även små mängder av en form av D-vitamin däri, som annars mestadels finns i animaliska produkter såsom fet fisk och berikade matfetter och mejeriprodukter. Tillsammans med kalcium hjälper D-vitamin kroppen att få ett starkt skelett.
Kantarellsoppa med mjukost – 4 pers:
2 msk smör
2 msk mjöl
300g kantareller, rensade och delade
5 dl grönsaksbuljong
150 g mjukost, valfri smak
½ burk lätt creme fraiche
Stek kantarellerna i smöret och tillsätt så småningom mjölet. Slå i buljongen och blanda i mjukost och lätt creme fraiche. Koka/sjud i ca 5 minuter.
Servera gärna tillsammans med ett nybakt, ångande bröd
 
Ha en skön fredag!
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.