Kostbloggen

Lätt som en havreplätt

Havreplättar kan vara passande en snöig och kylig dag som denna när man vill fixa middagen snabbt utav råvaror man redan har hemma. Tack vare den större mängden havregryn gentemot vetemjöl får vi upp både fibrerna och näringen ännu mer än i pannkakor, och filmjölken ger en len syrlighet som mättar bättre. Filmjölken är även det som gör att bikarbonaten reagerar och ger oss då en fluffig plätt! 🙂
Ingredienser:
0.5 l filmjölk
4 dl havregryn
1.25 dl vetemjöl
1 msk socker
1 tsk bikarbonat
0.5 tsk salt
2 ägg
Blanda och stek upp i plättlagg direkt med flytande margarin eller Arlas Smör- och rapsolja. För kritiska barn kan smeten mixas med mixerstav innan bikarbonaten blandas i för att minska grynkänslan.
Vad man sedan väljer att servera till är upp till dig; sylt och grädde eller keso/ricotta tillsammans med upptinade bär!
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.