Kostbloggen

Det är lönt med grönt

Grönsaker… Mångas dåliga samvete! 500g frukt och grönt rekommenderas per dag och det täcker du genom att äta 2 frukter till mellanmål, en morot till lunch och en mer rejäl laddning av grönsaker till middagen.
Att låta sin middag vara baserad på grönsaker kan därför vara en klok idé, istället för att du ska behöva planera för både middagsmat och sallad. Tacos, wok, grytor, rotsaksgratänger och köttfärssås med krossade tomater/rivna morötter är alla bra exempel på detta, så se efter vilka sådana typer av recept som du redan lagar då och då, och ät dem oftare under vardagarna.
Snabb lax- och rotsaksgryta
4 port
1 paket Kelda Toscansk Tomatsoppa
500 g tärnade rotsaker (ex rödbeta, palsternacka och morot)
500 g skinnfri lax i fyrkanter 2x2cm 
Koka upp soppan i en kastrull och lägg i rotsakerna. Låt koka på svag värme tills de är mjuka men med tuggmotstånd, ca 10-15 min. Lägg ner laxen och koka ytterligare 3-4 min.
Snabbare än så går det knappast att få!
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.