Kostbloggen

Stuvade makaroner och julköttbullar

Stuvade makaroner och köttbullar har i nedanstående recept blivit både fettsmarta, fiberrika och juluppfräschade! Välj helst en färs med < 10 % fett, eller byt ut till ett vegetariskt alternativ såsom t.ex. quornfärs. Lägg till Fiber Husk i smeten vid det senare valet för att bullarna ska hålla ihop bättre.
Julköttbullar med julkryddor
4 port
500g nötfärs/veg-färs
0,75 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1 dl vatten
0,5 dl MiniMat
1 ägg
1 riven lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 krm kryddpeppar, mald
1 krm ingefära, malen
1 krm nejlikor, malda
 
Tillagning:

1. Blanda havregryn, potatismjöl, vatten och MiniMat. Låt stå så att havregrynen får svälla i minst 10 minuter.

2. Tillsätt sedan ägg, lök, salt och kryddor. Lägg i färsen och arbeta allt smidigt. Fukta händerna med kallt vatten och forma färsen till små köttbullar.

3. Ugnsstek köttbullarna i lätt smord panna i 250 grader i ca 25 min, vänd dem då och då.

 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 
Foto: eget

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.