Kostbloggen

Brödval

Att välja rätt bröd bland alla olika märkningar och förpackningar kan vara en djungel. Hårt eller mjukt? Ljust eller mörkt? Vita fibrer eller bruna fibrer? Det är inte lätt att vara konsument idag.
Ett val du alltid kan känna dig trygg med vare sig du köper eller bakar ditt eget bröd är att välja surdeg. Surdegen innehåller mjölksyrabakterier, vilka gör det lättare att tillgodogöra sig mineralerna som redan finns i brödet. Mjölksyrabakterier lugnar även en stressad mage och kan därför vara ett klokt val nu när höstterminen tagit fart. Dessutom har surdegsbröd längre hållbarhet och ger ofta ett bra tillskott av fibrer.
”Himmelriket är som en surdeg” (Matt 13:33)
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 
Etiketter: ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.