Kostbloggen

Sur deg på en glad dag

Recept på enkel surdeg:
Ingredienser
Dag 1:
2.5 dl rågmjöl
2 dl vatten
Dag 3:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten
Dag 4:
1 dl rågmjöl
1 dl vatten
Gör så här
1. Blanda 2 deciliter vatten med 2.5 deciliter rågmjöl i en bunke. Plasta in och låt stå i rumstemperatur (eller över kylskåpet där det är lite varmare) i två dygn.
2. Efter att degen vilat i två dygn, tillsätt 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl och rör om. Plasta in och låt stå i rumstemperatur i ytterligare ett dygn.
3. Tillsätt på den fjärde dagen 1 deciliter vatten och 1 deciliter rågmjöl. Plasta in och låt stå i rumstemp i ett dygn.
4. Efter ett dygn är surdegen färdig att börja baka med.
(recept av Leila Lindholm)
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.