Kostbloggen

Kalles Kaviar eller löjrom?

Det finns rom , och så finns det rom. Men vad är det egentligen för skillnad på t.ex. Kalles Kaviar och löjrom?
Till att börja med så innehåller båda produkterna rom från fiskar, men det som skiljer dem åt är hur stor procentdel som är rom. Medan löjrommen består av 100 % rom så brukar kaviaren från matvarubutikerna innehålla mellan 35-55  % rom, där den istället får samsas om tubutrymmet tillsammans med rapsolja, socker, tomatpuré, potatisflingor och konserveringsmedel.
Detta gör att den vanliga kaviaren får ett högt socker- och fettinnehåll och ett lågt proteininnehåll samtidigt som det ger hela 400 kcal/100g. Löjrommen däremot är en fettsnål proteinbomb med 25 g protein och endast 125 kcal/100g.
Har man inte möjlighet att få tag på löjrom så finns Ejderns Kaviar som ett bra alternativ med 77 % rom.
”Alla vägar bär till rom” eller hur var det? 🙂
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.