Kostbloggen

Inlagda ägg

Inlagda ägg låter för många som en otänkbar kombination, men har du inte provat det tidigare tycker jag absolut att du ska ge det en chans innan du ratar det helt!
Inlagda gurkor, rödbetor och sill av olika slag är vi vana med i Sverige men i Usa och Storbritannien är det inte ovanligt med en burk med inlagda ägg istället. Inläggningen kan göra äggen både söta, syrliga och starka och den gör dessutom att de håller i månader.
Inlagda ägg á la Lina:
8 ägg
3 dl vatten
2 dl socker
1 dl ättiksprit 12 %
2 finhackade vitlöksklyftor
8 svartpepparkorn
15 senapsfrön
½ finhackad habanero (eller annan stark chilifrukt)
Koka äggen i ca 7 min och kyl av med kallt vatten. Koka upp inläggningen med kryddorna och låt sockret lösas upp. Skala äggen och lägg i en ren glasburk med lock. Häll över inläggningen och låt stå i kylskåp i minst 2 dygn.
Smaka av! Låt gärna smaken mogna ytterligare någon vecka, kanske fram till julbordet, då de blir godare med tiden.
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.