Kostbloggen

Rödbetssallad

På julbordet kan du verkligen maxa dina depåer av omega-3 genom att fylla tallriken med sill och lax, men något som det brukar vara desto magrare utav är grönsakerna. Glöm därför inte bort att blanda upp prinskorvarna och ägghalvorna med brysselkål, rödkål, ärtor eller andra egna gröna alternativ. Kanske kan du göra rödbetssalladen nyttigare och därmed använda den som salladsbas?
Lättare rödbetssallad
1        port
1 burk rödbetor, inlagda
2 st röda äpplen
1 gul lök
1 dl fettfri/lätt majonnäs
1 msk fransk senap
Salt
Peppar
1 dl lätt creme fraiché el turkisk yoghurt
Tillagning:

1. Låt rödbetorna rinna av noga. Skär rödbetorna och äpplena i lite grövre bitar, samt finhacka löken.

2. Blanda samman majonnäsen med crème fraiche och senap. Blanda i rödbetorna, äpple och löken. Smaka av med salt och peppar.

/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare, lic gruppträningsinstruktör, dipl massör, lic kettlebellsinstruktör
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.