Kostbloggen

Fingerfärdig mat

Äta fint med bestick, servett i knä och utan armbågar på bordet? Prova ett litet annat tema för kvällens middag genom att slänga besticken och låta händer och öron vara på bordet istället! Matinspirationen får gå på högvarv för vuxenhjärnor och matlusten brukar vakna till liv för barnens smaklökar!
Några förslag för att starta tankeverksamheten:
– Grönsaksstavar att dippa i kesella 1% och valfri kryddblandning
– Brytbröd att doppa i egengjord färskost med soltorkade tomater, guacamole och hoummus.
– Matmuffins
– Kallrökt lax med färskost (ev med pepparrot) i rullar som sedan skivas i rulltårtebitar
– Räkor med skal (med skalningshjälp för de små)
– Vegetariska köttbullar/falafel eller köttbullar på viltfärs för en bättre fettsammansättning än de vanliga.
– Fruktbitar att doppa i kokos, kakao eller sesamfrön
 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare

Foto: Stefan Strömvall

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.