Kostbloggen

Matinspiration

Om höstens vardag kom tillbaka lite väl fort kan mat-temaveckor vara en väg för att få matinspirationen och -variationen att glöda. Här kommer några tips på vägen:
Italiensk vecka: färska tortelloni med pesto och ricotta, polenta med rostade grönsaker och kyckling, risotto, lasange, bruschetta och soppa med rostad vitlök.
Spansk vecka: paella, tortilla (potatisomelett), tapas (smårätter såsom vitlöksfrästa räkor, starka paprikor, calamares, serranoskinka etc), empanadas (köttfärspiroger), bröd med aioli och gazpacho.
Vegetarisk vecka: spagetti och quornfärssås, rökt tofu och potatisklyftor, grillad halloumi och bulgursallad, grönsaksgryta med sojastrimlor och kokosmjölk, vegoburgare (ex Hälsans Kök).
Fiskvecka: sill och potatis, laxburgare, pasta med tonfiskröra, ugnsbakad lax och potatis, fiskgryta, rökta räkor och nybakt bröd.
Fingermatvecka: soppa ur glas och surdegsbröd att doppa i olika röror, sushi utan pinnar, tacos, räkor och stort fruktfat, hemmagjord pizza. (http://mitt.iksu.se/blogs/user/linastromvall/2011/3/fingerfardig-mat/ )
Sopp-vecka, kall mat-vecka, thailändsk-vecka: låt tankarna flöda!
 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.