Kostbloggen

Salt

Visste du att vi svenskar äter dubbelt så mycket salt som vi egentligen borde? Ett för högt intag kan leda till att du får högt blodtryck, vilket i sin tur kan ge negativ effekt på bland annat hjärta och njurar.
 
En stor del av saltet vi äter finns gömt i livsmedel såsom charkprodukter, bröd, ost och färdigmat. När vi väljer att äta sådan kost kan det vara klokt att välja nyckelhålsmärkta varor som även tar hänsyn till både salt, socker och kostfibrer. När det kommer till mängden salt som du själv saltar din mat med är det upp till dig, och där kan det vara klokt att både minska mängden samt att byta ut ditt vanliga bordssalt till Seltin. Seltin innehåller hälften så mycket Natrium som vanligt salt men har trots detta bibehållet samma sälta.
 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.