Kostbloggen

Dadel-praliner

Det är svårt att hitta ett julgodis som är kalorisnålt, och det kommer inte heller det föreslagna receptet här nedan att vara. Julen är sällan kalorisnål. Men om du åtminstone kan använda dig mer utav torkad frukt och nötter och mindre av fullfet grädde och smör när du gör julgodis så har du gjort ett bättre val genom att ha bytt ut de mättade fettsyrorna mot de enkelomättade. Och samtidigt får du dig ett tillskott av E-vitamin, magnesium och fibrer i dessa dadel-praliner.
 
Dadel-praliner
30 urkärnade dadlar
30 sötmandlar
100g mörk choklad (minst 70% kakaohalt)
Stoppa in en sötmandel per dadel. Bryt chokladen i en skål som tål värme och ställ in i mikron i några sekunder. Ta ut och rör om och upprepa tills chokladen är helt smält. Doppa dadlarna helt eller halvt i chokladen och låt stelna på ett bakplåtspapper.
 
/Lina
Leg dietist, lic personlig tränare
 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.