Ledsamt och possitivt samtidigt

Vi har ju mist vår ena katt. Sixten hittades ju helgen som var tyvärr död, Vad som hänt står skrivet i stjärnorna. Ledsamt blev det ju här hemma såklart. Dottern var verkligen ledsen.

host_ulla_3486

På bilden är det var andra katt Ulla. Hon var också väldigt fundersam när hennes mentor Sixten försvann. Märktes tydligt att hon saknade honom.

Men härom dagen ringde en före detta kollega till mig och undrade om jag inte kunde ta hand om deras ett år gamla kattpojke på grund av hennes allergi. Kastrerad var han och en trevlig prick.

 

zimba

Och så fick det bli för annars hade Zimba blivit avlivad och det var väl ändå väldigt onödigt kan jag tycka. Så igår kväll hämtade jag hem Zimba..en underbart vacker kastrerad kattpojke på lite drygt ett år.

Lite blyg är han självklart. Sitter ännu under kökssoffan och kurar men har inget emot att man pratar med honom och stryker honom. Han har varit i rörelse under natten dock. Ulla har hälsat vänligt på honom men låtit honom vara i fred i övrigt.

Nu ska han bara få lite tid att vänja sig i lugn och ro så kommer nog detta att gå bara bra. Så småningom blir det att skola ut honom också eftersom han varit innekatt i lägenhet tidigare. Hos oss kommer han att få vara ute precis som Ulla. Hos oss kommer och går katterna som det behagar 🙂

Men ersätta Sixten blir nog svårt för det var verkligen en fantastisk katt ur alla synvinklar !

 

blandat_3663

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.