Sockstickningstips!

Jag tycker numera att sticka sockar är förspilld kraft, det är något en gör för att få precis de sockar en vill ha eller för att det är kul. Jag köper jättebra tjocksockar på NTM i Älvsbyn för 80 kr. MEN klart jag inte kan låta bli att sticka till barnbarnen, så små storlekar går ju hyfsat fort och så nöter de inte så mycket.

Nå, det som tar ganska mycket tid att sticka och som inte på långa vägar slits lika fort som hälen är ju skaftet. Så när jag stickade mina sockar i Sybil Sundlings underbara garn ”En salig blandning” så hade jag bara en härva på 100 gram. Eftersom skaftets längd kan variera lite utan att påverka sockornas funktion så planerade jag.

Dels så spädde jag ut hennes garn med ett enklare genom att randa skaftet, dels så stickade jag bägge sockar samtidigt och dessutom så stickade jag själva foten först. Sen plockade jag upp maskorna och gjorde skaftet till garnet tog slut. Det fiffiga här är att det går att repa upp foten när den är för sliten och så ba: pang så gör jag en ny fot! Som synes har jag också minskat i tån så det blir en vänster och en högerfot.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.