Lycksele kommun har gjort sig ett sårarsle

 Jajjamen, ingen har väl missat att Lycksele kommun ska spara pengar?

Ett sätt att göra det är ju att försöka få arbetarna att jobba gratis, jobba igen tid som man har varit sjuk eller hemma för vård av barn. För så går det till. Jobbar du 8 timmar en dag men blir sjuk så hamnar du 3 timmar minus på årsarbetstiden. Dom timmarna ska du alltså jobba igen sedan. Vård av barn samma sak. Hur fan kan man hamna minus på att vabba eller vara sjuk skulle jag vilja veta? 

Snacka om sjukt. Och att det inte har varit mer rabalder om det här, det förstår jag inte. Fast det är klart, inom kvinnodominerade yrken så är det mycket snack bakom ryggen men ingen vågar agera. 

Sedan att det har tagit sådan fruktasvärd tid för facket att agera tycker jag är fruktasvärt, men det är en helt annan historia.

4 kommentarer

  1. Anna H

    MEN så SJUKT!?!?!?! Blir inte det bidragsfusk?? Alltså om man varit hemma och vab:at eller sjukskrivit sig så får man ju ersättning från FÖRSÄKRINGSKASSAN. Om man SEDAN då jobbar igen tiden så har man ju de facto inte rätt att söka den ersättningen?!?!?! Låter ju fullständigt galet! BRA du lyfter upp det i ett inlägg… //a

  2. Kristin

    Så har det varit länge inom kommunen (alla kommuner) Är du hemma en dag dras det 1,4 dagar från din lön. Helt vansinnigt.

  3. Rebecka Höglund

    Svar till Anna H (2013-05-04 08:53)
    Jo det blir det ju, om dom kollar så åker du ju på att betala tillbaka… men det sjukaste är ju hur arbetsgivaren; kommunen, har rätt att göra såhär. För rent krasst, om dom nu räknar 5 arbetstimmar/dag året runt så borde ju barnen rent krasst även ha barnomsorg 5 timmar/dag året runt, för att man nu ska kunna ha rätt att ta ut vab osv. Men det riktiga problemet som jag ser det är just dom här timmarna som man förlorar och går minus som sedan ska arbetas igen.

  4. Rebecka Höglund

    Svar till Kristin (2013-05-04 17:50)
    Jo visst, men det är inte överallt som du blir skyldig att arbeta igen timmar när du har varit hemma för vård av barn eller egen sjukdom.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.