Singelbloggen

Inbillning eller Gud?

Huj, här är det lite däppt i däsan, är snuvig. Det är jobbigt att andas in emellanåt för det kommer för lite syre. Men det är ju lätt åtgärdat genom att öppna munnen. Det har varit en tråkig vecka och jag längtar efter att få tillbaks gnistan och få sprudla igen. Men vem vet, det kanske sker redan idag. 🙂 Vad många "men" det blev här idag då hahaha. Meeeeeeeen ibland behöver kroppen inget annat än ren och skär vila. Nu vet ni varför jag inte bloggat på ett tag. Gnistan har inte räckt för att tända veken.

Jag har också en hel del teologiska tankar att brottas med. Det handlar inte om att vara kristen eller inte, utan helt andra saker. Att lyssna in Guds röst och urskilja honom från mängden är inte alldeles enkelt. Allt vi möter i livet kan också ses ur en mängd olika synvinklar. För oss gäller det att vilja se alla, pröva dem, tänka efter och sedan välja. Det är inte så att vägen i livet är spikrak. Om vi tror det, springer på utan att tänka efter, kommer vi förr eller senare att hamna vilse.

Funderingarna jag har är i stora drag vad som är Guds röst och vad som är min egen. Inbillade jag mig att det var "Gud som sa" för att rättfärdiga mitt dåvarnde handlande? Eller fanns det en bestående sanning i det hela? Jag är ganska förvirrad av situationen. Att jag tror på Gud är ingen "issue" men att skilja på det vi människor hittar på och det som är Guds mening är de stora frågorna för mig just nu. Kanske kan vi uppleva att "det här kom från Gud" för att vi VILL att det ska vara så.

För att vara lite mer konkret. Jag har fått en kallelse att döpa mig. Om jag gör det kommer vissa kristna att säga "hon är förtappad" och andra kommer le brett och säga "välkommen hem" med en glädjetår på kinden. Och av just den anledningen säger Gud att vi inte ska lyssna på människor utan på Honom. Det kan vi göra genom att be om det vi hör/tror/vill, läsa Bibeln för att se om det är i Guds linje och sedan lyssna in vår inre röst. Oavsett vilken röst vi sedan låter bli verklighet så har vi låtit frågan sjunka in, eftertanken har gjort sitt och vi har fattat ett välgrundat beslut. DÅ är vi sannerligen på rätt spår 🙂

 

Etiketter: , ,

2 kommentarer

  1. Anne-Marie Mäkelä

    För en icke kristen, dvs någon som inte aktivt tagit ställning utan bara har kvar den barndomstro man en gång fick med sig; att det finns något gott omkring oss, så är det svårt att ta till sig frågeställningen kring vad som är Guds röst alternativt mina egna tankar. Jag förstår helt enkelt inte….kan inte sätta mig in i det…

  2. Kicki Axengrip

    Tack för ditt inlägg Anne-Marie. Jag förstår din fundering och har själv levt med min barnatro den större delen av mitt liv. Jag blev kristen för 5 år sedan. Före detta hade jag aldrig funderingar om vad som är ”Guds röst” eller Guds vilja. Jag gjorde bara som jag kände mest för.

    I tecknade serier kan vi se en elaking sitta på vår ena axeln och en ängel på den andra. Vi hör då ”två röster”. Den ena säger åt oss att göra en ond handling och den andra en god. När det är så här tydligt vet vi lättare vad som kommer från Gud och inte. Förstår du nu hur mina tankebanor?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.