Varför vill ”alla” söka sig till Sverige?

Vi kan undra varför vi har en så hög grov kriminalitet i Sverige? Det har vi länge fått bevis på genom antalet dödade och som oftast hänger samman med knarkhandeln. Vill säga folk (om vi kan prata om det?) skaffar sig inkomster på annat sätt än genom arbete. Olika vinster kan vi inte säga de försörjer sig på. Det är uteslutande genom att ”jobba” på andra sidan lagen, det som andra människor blivit invanda följa i det svenska samhället.

Det gick under den tid det nästan var på frivillig basis man skulle skriva under sitt namn med tillägget ”på heder och samvete”. Vem fasen bryr sig om det idag, i alla fall de som har för avsikt att inte följa lagen, den som ”vanligt folk” beräknas följa. Vi har hamnat i ett land som tappat kontrollen över främst gängkriminaliteten. Här kan både människor med utländsk bakgrund ingå, men även ”svenskar”. Lagstiftningen har hamnat på efterkälken och det har i princip varit/är fritt fram härja inom de kriminella gängen. Åker man dit finns alltid en jurist till hands (man ska ha en enligt lagen) som försvarar en. Under tiden flödar pengarna på. Både för alla försvarare och rättsväsendet i stort. Det är oerhörda pengar bara det. Ingen vet heller riktigt om alla jurister/advokater är ”rena”. Jobbar man ständigt med grova brottslingar kanske det är lätt tappa kontrollen själv vilket också kan gälla hela den samhällsuppbyggnad vi lever i. Jag skulle tippa det finns en hel del korruption som inte kommer fram. Vi kan ta nästan ta i vilket sammanhang som helst. Sverige kanske inte är värst i det fallet, men inte heller något sällsynt oskyldigt land där det råder absolut rättvisa.

Lyssnar man till experter inom juridik eller de som har koll på landets lagstiftning är det inte en alldeles lätt match ändra i den så den skulle mer likna hur andra länder har. Hemlig avlyssning av misstänkta (som inte direkt gjort något brott) eller en provokation som gör att någon ramlar i fällan. Bjuda ut knark eller på annat sätt lura dit någon. Det är mycket vanligt i exempelvis Amerika. Det skulle inte fungera med den lagstiftning Sverige har, där brottsmisstänkta snarare har lagen på sin sida. Samma sak torde gälla i det länder som nu hjälpt oss med hemlig avlyssning m m. Skulle det vara lika lamt som i Sverige skulle länder av den typen gå under.

Regeringen verkar ha liknande inställning, när det gäller samla rö(S)ter. De ”förslavade” som inte har mycket välja på. En röst på S så får ni hjälp. Vem tror på det när man istället ger ut pengar till det svenska storkapitalet.

Vi kan också undra vilken ekonomisk politik Magdalena A (finansminister) står för. Vad är det som skiljer hennes och S från andras och vad är unikt med den? Är det att först medverka till arbete och sedan beskatta deras inkomster och att i slutändan är den som ger men sedan tar stora delar av den intjänade kakan?

Om någon vill kalla mig ”kommunist” så gärna det. Det finns även brister i vårt ekonomiska system, men kanske bättre än det rent gamla kommunistiska. Ibland undrar man vad S-politik står för. Den ”gamla goda tidens” med godtrodda människor  som inte hade något välja mellan? Ser vi till utvecklingen hur den blivit är det stadens kriminella som styr samhällsutvecklingen.

Lagstiftningen hänger inte med i den utveckling vi fått, eller vi medvetet försatt oss i. I detta kan mer än ett parti vara inblandat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.