Tyska skolan

Tittade på dokumentären om Tumba. Går på SVT-play om du vill se den. Programmet har gått tidigare, men jag såg det igen, hade tydligen missat lite. Här i programmet nämner man Tyska skolan som fanns i Sverige (Stockholm) och fortfarande finns. På den tiden med Tumba placerades han där av sin mor som också ursprungligen kom från Tyskland utan att beskylla henne för nazist. Skolan var direkt styrd av nazisterna vid den tiden, även direkt finansierad av självaste Hitler. Jag höll på svimma över dessa bilder och historien bakom, en nazistiskt skola i Sverige?

Även tog man upp hur nazistvänlig dåvarande regering var under Per-Albin, folkhemmets fader. Att de gynnade nazisterna och att de levererade material till dessa samt lät dom fritt passera Sverige. Det var närmast en vänskaplig miljö som präglade hur Sveriges dåvarande S-regering behandlade de tyska nazisterna. Det måste ha blundat för vad som pågick ute i Europa, för så dumma kunde de väl inte vara att det inte visste?

Sverige blomstrade speciellt efter kriget när Europa skulle bygga upp sina sönderbombande länder. Vi drog alltså fördel av detta, när andra lidit oerhört svårt. Är detta den Socialdemokrati vi ska vara så stolta över. Jag bara frågar.

Ett batteri har ”föds” vid Northvolt. Det verkar mycket viktigare prata om det än se till att vi har ett fungerande BB på någorlunda nära avstånd. Man är mer entusiastiska över ett batteri än se till att barn kan födas säkert. Socialdemokraterna sjunker lägre och lägre i trovärdighet. Man är inte heller sena kalla andra i skällsord av olika slag, även nazister. Kan det vara för att de själva var så nazistvänliga under kriget. Det har ett dåligt samvete för vad de gjorde och försöker nu förbättra det. Är inte detta lite väl sent. Vi har sett hur undfallna de är med att få bukt på den grova brottsligheten, kan det vara för att de smått gillar den, liksom med nazisterna?

Jag har ingen anledning ta något annat parti i försvar. Jag berättar bara vad S gjorde under kriget. Är det fel säga sanningen?

Attityden skrämmer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.