Ynkliga män, även inom Region Västerbotten.

Vilken är högsta hönset inom Region Västerbotten? Ja inte vet jag men ordföranden är i alla fall en man som suttit på den posten under lång tid. Man kan undra hur han föddes hur det såg ut då, var avståndet till BB lika långt som det kan vara för Västerbottningar som normalt har Lycksele åka till de som bor inom det sjukvårdsdistriktet. Eller var det som nu i Umeå där man kan åka Taxi in till BB på några minuter?

Det är märkligt att inte mänskliga rättigheter tillgodoses för alla som inte eventuellt bor inom Umeås centrala regionala delar. Här i den region vi alla tillhör som bor inom Västerbotten sker en medveten selektiv åtskillnad, kalla det en medveten diskriminering om man så vill. 20-40 mil till närmaste BB är inga ovanligheter när Lycksele BB tvingas medvetet hålla stängt. Det är kvinnorna som ska bära bördan i dubbel mening. Dels det ofödda barnet, dels riskera skadas, både sig själv och det barn som ska komma till världen. Det finns ingen personal skyller man på, snarare gläds man åt det då slipper man den kostnaden. Huvudsaken man kan kliva ur bilen i Umeå sedan man åkt några kilometer in till förlossningsavdelningen.

Den som har det största ansvaret för det här borde skämmas öronen av sig.

Rösta rött, rösta på S. Det vore väl som att hamna i likstelhet. Här i Inlandet dör vi ju av den röda politiken. Speciellt om vi tänker oss en tillväxt, en tillväxt av unga som kan eller vill bosätta sig här.

Nu måste det till politiker med med både hjärta och hjärna om vi ska få en chans överleva här. Jag är trött på sossesnacket. De verkar bara tänka på sig själva, sina egna positioner. Men nog fan vill de ha röster. Jävla konstig politik.

Regionens ansvariga är inte mycket bättre än de som underhäll gaskamrarna. På det sätt man nu arbetar dör vissa människor ut på delar av regionen som inte ligger på några mils avstånd från Umeå. Det är makabert att detta kan och får fortsätta.

2 kommentarer

  1. olle

    Förstatliga sjukvården och avveckla alla regioner Sjukvården skall styras och ledas av professionen,
    alltså läkare och sjuksköterskor på lasarett och sjukstugor, vad har politiker och administratörer att tillföra ? Peter Olofsson o Co. bör avlönas av a-kassan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.