Tjorven, elbilen som blev ett fiasko

Varför blev inte elbilen, den svenska mestadels använd av dåvarande Postverket något succé? Dels för att då hade inte klimahysterin vunnit den mark som idag den gör. Tanken kunde vara god, men vi kan läsa här ett relativt nu gammalt inlägg.

Hade författaren i det här inlägget rätt eller fel? Delvis rätt, delvis fel kanske. Vi vet inte ännu vart elbilen tar vägen eller hur den generella utvecklingen blir. Visst är den rena elbilen ”ren” om vi håller oss till driften, men här också måste inte produktionen också räknas in i de totala utsläppen? Ingen verkar tänka på det eller bry sig om. Huvudsaken det inte finns något avgasrör som det ryker ur. Hur är det nu i midsommar när åter vi har en av de värsta helgerna på vägarna, folk som överlag kommer ur Sveriges städer och ska ta sig till landsbygden. Hur ser de bilströmmarna ut och vari i Sverige förekommer den mesta trafiken och därmed utsläppen. För vad jag kan se på de bilder och reportage som visas så är det helt vanliga bilar vi ser. De traditionellt drivna på bensin eller diesel. Att de nu är skyhöga drivmedelspriser verkar folk inte bry sig om, resa ska man göra ändå. kosta vad det kosta vill. Man säger också att elbilsförsäljningen går i taket, det säljs elbilar mer än någonsin. Men varför då införa de onödiga skatterna på de drivmedel vi nu använder? Vore det inte bättre då sänka priset på elbilar om de nu är så bra som de säger, istället för att höja drivmedelspriserna som oftast drabbar ”vanligt folk” som i princip använder bilen för att ta sig fram, till handelsboden eller till sitt vanliga jobb. Är det dessa som ska se till att klimatet ”räddas”? Detta är ju en löjlig företeelse man fått för sig och varför ökar utsläppen hela tiden?

Resa med flyg är inte längre en käft som har åsikter om. Vi ser vilka köer som finns, inte bara här i Sverige utan världen över. Industrin spyr ut gift och rök och ökar sin produktion istället för att minska. Elbilar, batterier osv. Är detta en rimlig utveckling vi ser? Som om inte det skulle vara nog, det ska kosta också. Snart har vi inte längre råda köpa mat (alla berörs inte), men nog fan ska miljarders miljarder ges ut i stöd för ”klimatomställningen”. Är detta en sund ekonomi som växer fram samtidigt som tidigare sagts, de globala utsläppen ökar.

Trafik kostar ”onödiga liv”, speciellt tät trafik. Redan kan vi läsa om flera dödsoffer i midsommartrafiken. Oavsett elbil eller inte kommer det problemet finnas kvar och kanske växa. Det har man helt tappat kontrollen över, eller förmår inte ens förstå det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.