England krossade Sverige

Semifinalen i dam-EM slutade i förnedring för Sverige mot ett överlägset England. Själv var jag beredd på en förlust, men inte en direkt utklassning vilket skedde. Nu är sagan all för Sveriges del.

Visst kan man ha kritik mot hela uppsättningen. Jag menar TV och dess sändningar. Att börja 1 timme i förväg med ”försnacket” och olika experter som sitter runt ett bord och gör olika analyser. Här ligger Sverige i världsklass, att prata och spekulera men får ingenting gjort. Man sjåsar upp stämningen till det som vore nästintill en atombomb som skulle smälla av. Det är ju trots allt bara en sport där någon måste vinna. Att förlora hör till spelets regler och visst kan svenska damlandslaget vara bra om vi ser till vad herrarna åstadkommit, skit och ingenting. Trots detta har de olika förbundskaptenerna för de olika lagen en väsentlig löneskillnad. Herrarnas ledare som inte åstadkommit mycket med laget tjänar betydligt bättre än damernas. Sverige är trots allt ett litet land mot alla andra vi ställer upp mot. Att England var bättre i det här fallet är bara att acceptera.

Sporten överlag, speciellt fotbollen men även ishockien kan tyckas ta för stor plats i så mycket annat som borde vara viktigare. Det är enorma summor det rör sig om bara spelarköpen plus de olika klubbarna som verkar ha hur mycket pengar som helst förfoga över. Tillika kan vi undra om det är en typ maffia bakom.

4-0 slutade matchen.

xxxxx

Att det tidigare fanns något i skolan som hette ”lek och idrott” är en annan sak och får anses som nyttigt, det har man tagit bort. Nu är det bara datorer man sitter med dagarna i ända. Skelettet, musklerna hos barnen får inte den stabilitet som krävs för att leva ett långt liv. Hur kommer den här generationen se ut vid 50? Det är också fel när man sitter i klassrummen under lektionstid (om det förekommer lektioner numera) nästan fullt påklädda. Mössor, huvor dragna över huvudet och en allmän dålig disciplin. Det kanske också är viktigt. Vi ser i städerna hur det ser ut. Barn/ungdomar som faller undan från skolan, fångas inte upp, hamnar utanför samhällets normer. Kan istället komma med i olika gäng och vi ser här vilken framtid det ger. Senaste informationen var 39 dödade hittills i år. Det mesta hittills. Det verkar bara bli värre och värre.

När skolan ändrades från statlig till kommunal och friskolor har segregationen drastiskt ökat. Jag tror inte det går att vända utvecklingen. Vissa barn (en stor del) har det väldigt svårt ta sig igenom skolan nu som den blivit. Det har blivit mera centralt att urskilja elever från de som kan och inte. Att ge varje barn chans utvecklas till olika individer, men med en samlad grund.

Fysiska aktiviteter ger stimulans åt hjärnan och med det också bättre lärande.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.