Umeå jämte Skellefteå har de största utsläppen i Västerbotten

Batterifabriken torde ha en av V-bottens största utsläpp, i alla fall under byggnadstiden jämte alla byggen utanför som ska se till att folk har någonstans att bo plus infrastrukturen i övrigt som kräver helt nya och tillbyggnader. Tar vi sträckan mellan dessa två städer där den nya- järnvägslinjen byggs bidrar den starkt till utsläppen och tärande på jordens resurser, precis som Holmlund skriver. Dessutom och inte minst bidrar själva Umeå till stora utsläpp när hela deras infrastruktur ständigt byggs ut. Deras målsättning om 200 000 inv. gör att de bygger för framtiden och man kunde tro man hamnat i S-holm när bara de olika vägprojekten leder en långt utanför stan. Kör man efter bilnavigatorn tar det minst uppemot en halvtimme längre tid komma till uppsatt mål än vad det tidigare gjorde. Socialdemokraterna och Socialdemokraternas styre som styrt de senaste åren med hjälp av Mp har vandaliserat klimatet hårt och nu sedan när de spolat MP söker de hjälp hos V.

Att S som haft makten totalt i hela Sverige under längst tid är de som påverkat klimatet mest negativt av alla partier är en självklarhet. Både Sd och Kd är relativt unga partier, inte minst Sd så dem kan vi absolut inte skylla på. Det kommer aldrig fram några siffror heller hur mycket bidrag de får genom (S)taten. Så länge vi har ett S-styre eller haft sköter de till synes sina skumraskaffärer under täckmantel.

Järnvägen, den nya ända till Luleå blir nog en satsning där vi alla får betala i ett monument för turismen att beskåda. Möjligen kan man få in lite pengar på det. Järnvägen kommer aldrig uppfylla det syftet som man sprider ut som ska övertyga till ett överflöd av de skattemedel man får. Jag tror hela satsningen med batterifabriker, samt påståndet om grön tillväxt bara är ytterligare ett sätt för sossarna klamra sig fast vid makten. De har ljugit förr, varför tro på dessa nu?

Där jag bor torde vi ha det minsta utsläppen per capita, även hela området kan även på förekomma på andra ställen i Sverige. Ingen nämner något om det. Istället blir vi utarmade och löjligförklarade, obetydliga och har ofta tidigare beskyllts för att vara tärande. Jag under vem och vilka och vad som är tärande här i V-botten?

Herrens vägar äro outgrundliga, likaså Umeås.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.