Stopp på kalavverkningar

Det är mitt största intresse att få slut på dessa kalavverkningar. Visst förstår jag att skog måste avverkas när det är så dags, men som det nu blivit hinner i alla träd ens bli vuxna. Tidigare det vi brukade kalla ”grönskog” och ungskog kan redan under den avverkas. Det kommer aldrig bildas de beståndsdelar där vanligtvis äldre skog tillåtits växa under längre tid. Markens förutsättningar att bilda nödvändiga växter, svampar och andra djur som ger marken liv sopas direkt bort av de ständigt pågående avverkningarna. Oavsett vad de heter, de som avverkar eller utför sysslan är jag inte alls på god fot med dessa.

Här ser vi ett typexempel hur en hel ö där människor funnit och ro frid ska avverkas inom kort. Det är förfärligt då man inte ens kan låta bli en ö som ger skönhet för naturen och alla naturvänner. Tillika gamla träd och stockar som ligger och förmultnar till nytta för all övrig växtlighet kommer att tillintetgöras och det blir kala sterila ytor.

Kunde jag göra något under min levnad, vore det detta, att vara med och få till ett vettigare skogsbruk. Vem som sedan kommer bära ansvaret om det blir utfört tänker jag rösta på nästa gång.

Vi ser hur det nu sprängs nere Stockholm på områden som tidigare varit lugna (Södermalm ett). Under lång tid har vi sett vi hur det i övrigt utvecklats i städerna, framförallt längre neråt landet. Jag frågar mig då, varför måste allting vandaliseras här så det blir obeboeligt? När inte människor kan finna en fristad någonstans, blir det inte såhär då. Lugna fredliga människor får inte ens vistas på en ö utan att de ska trängas undan. Och så en sak till, vart går alla inkomsterna från skogsavverkningarna, går inte en del just till städerna där de omvandlas till arbeten? Hur mycket får vi här eller där avverkningarna sker, hur mycket stannar här och ger utveckling?

Att skogen ger inkomster kan vara sant, men det förstör landskapen lika mycket och utarmar.

Jag hade då förstånd nog och inte rösta på Sverigedemokraterna, skulle de vara intresserade av Norrlands natur, eller natur överhuvud taget. Inte ens människor är man intresserade av, bara vissa. Och sedan när rösterna räknats och det kommer in någon i riksdagen som borde vara härifrån norr, tar man in en från Skåne(?). Jag tror efter valserna de nu tvingas gå igenom kommer inte många vara lika förtjusta i dessa. Danmark upplevde liknande, Venstre hade över 21 % nu är det nere på närmare noll. Kristersson kommer få det kämpigt sy ihop någon regering som håller och nu får de själva Moderaterna försöka styra landet. Få se hur gått det går och efter allt vad de utlovat.

En som röstat på SD i tron de skulle bry sig om Norrland, Norrlands natur måste ha många skruvar lösa.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.