Vad var bra med regeringsskiftet?

Ska man se till bränslepriserna har de sjunkit ganska rejält mot vad de var under föregående regerings sluttid. Om det beror på ”marknaden” eller vad kan jag inte säga, men sjunkit har det. Jag inbillar mig att bränslebolagen börjat få en föraning om att det går inte hålla på höja och tvinga över folk på elbilar. Den föregående regeringens vansinniga takt och även hänsynslösa sätt att inte ta folks levnadssätt och de olika villkor som gäller över landet i rätta analyser torde till stor del vara att de fick kliva av. Här i Inlandet på de flesta ställen kommer det inte finnas tillgång till kraftigare offentliga laddare kanske tidigast i slutet på nästa år. Dessutom tror jag inte folk är så pigga på elbilar att man springer benen av sig direkt. Det finns också en annan aspekt om bränslepriserna skulle fortsätta stiga som de gjorde i början, transporter, resor med kollektivtrafiken – där det finns – skjuter också i höjden, tillika allt annat vi behöver, inte minst dagligvaror.

Jag oroar mig inte på så vis över den här regeringen att det skulle bli någon typ av katastrof bara för att inte sossarna klamrat sig fast. De fick ju åtta år på sig med mycket krånglig och svårgenomdriven politik som i slutänden ledde till de elpriser vi speciellt sett i södra Sverige, även här i norr säger man de nått toppar. Jag har fortfarande bundet, det gamla priset när jag tecknade så i vinter behöver jag inte oroa mig för det, men sedan…

Lyckas han bättre Kristersson så okej, men det blir nog ingen lätt sak styra Sverige så nergånget som det nu är vilket kan bero på många faktorer. Visst kan kriget bidra och vi har det ändå ljusår bättre än vad de får uppleva i Ukraina under mördarpacket som olagligen invaderade landet. Det är märkligt för detta mördarpacke att det stiftar egna lagar hur man får behandla andra människor, invadera andra länder, mörda och bedriva terror. Inte ens FN förmår göra något åt dessa skurkar. Ryssland, gamla Sovjet, Lenin, Stalin och hela det ryska systemet verkar gå i samma fotspår som det alltid gjort sedan Katarina den Stores tid och tyvärr kusin till vår dåvarande kung Gustav III. Vill du läsa lite mer ingående finns en länk här.

Äcklet med kungamakten, även den svenska, alla krigen och fattigdomen som drabbade folken kanske inte är det mest lysande vi tidigare upplevt. Ryssland och dess system är nog för lång tid framöver något vi inte kommer beblandas oss med som vi tidigare gjort, bedrivit handel och att det på så vis kunnat bygga upp landet rejält speciellt under Putins tid som han medvetet planerat. En usel mördare, lönnmördare och terrorist är väl det som eftervärlden kommer bedöma honom för i historieböckerna. Den stämpel han kommer få. Ukrainas öde vet vi inte slutet på ännu. Terrorbombningarna bara fortsätter, hur länge ska de stå ut?

Har de fortsatt så långt finns det nog ingen återvändo. Kämpa och dö hellre än bli fångar i en av världens värsta mördare klor.

Visst kan man undra om Sveriges gamla partier till viss del tjänat ut sin roll. Varför har vi fått en del nya partier under senare tid, kan det vara därför att människor vill ha något nytt? Sedan kanske vissa inte har den bakgrund som man skulle önska. Utvecklingen i samhället gör också att vi som är födda i den gamla kulturen kan uppleva det nya som en aning chockerande. Allt gillar jag faktiskt inte. Men en brun skinnjacka ägde jag en gång i tiden 🙂 Överlag gillar jag inte brunt. Grå eller inte alltför stickande och iögonfallande kanske fungerar bäst. Färg är ju bara något vi ser och i verkligheten kan vara något helt annat. Men det är ingenting vi behöver tänka på.

Milt väder, -3 och kaffet smakade bra. Vad kan man mera önska sig…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.