Miljö- och klimat?

Vad innefattar det? Mycket vill jag påstå. Det kan vara innemiljö och utemiljö. Hur naturen är beskaffad samt om det förekommer giftiga och skadliga produkter. Vi pratar också om trafikmiljöer. Ja listan på olika miljöer kunde vara hur lång som helst och även innefatta klimat. Vilket klimat gäller på en arbetsplats, hur ser klimatet ut i en tunnelbana? Likadant här, listan på klimat vad den skulle kunna innefatta kunde göras nästan hur lång som helst.

Nu under alla senare år har miljö- och klimat sammankopplats med hur vår utemiljö är och att vi försöker ändra klimatet till det bättre. Vad man här verkar inte tagit i beaktning är det klimat som råder där de gängkriminella far fram. Mördar och lever håle så att fredliga människor och de som vill ha lugn och ro måste i värsta flytta. Den miljön och klimatet har man helt undvikit prata om och hur det skulle förändras. Just det klimatet som här råder har man inte lagt mycket krut på. Att människor dör i mängder, även oskyldiga är inte det en dålig miljö om något?

Här krävs en attitydförändring och ett mord, är ett mord för mycket. Det är ju det värsta brott en människa kan begå och har nu slätats ut så vi tror det är vanligt. Myndigheter, personer inom det området måste lida av en typ av slapphet, ditsatta bara för sakens skull och näst intill oförmögna sköta den uppgift som de egentligen skulle ha. Får människor det alltför bra kan vi alla bli slöa och likgiltiga om vi ändå får ha det bekvämt för oss. Kravsamhället har lakats ur till den milda grad att vi fått det även inom regering och riksdag. Slöheten, att inte förmå förändra samhället till det bättre. Se mellan fingrarna och låta det fortgå utan att egentligen anstränga sig till det yttersta. Vi kan nästan ta vad som helst, eller i princip vilken myndighet som helst också har den attityden blivit vanlig.

Problem måste lösas, inte sopas under mattan. En bra miljö och ett bra klimat måste det inte gälla överlag?

Det finns en oerhört stor mängd som inte är betjänta av den lön de har, främst inom offentlig sektor. De anstränger sig inte tillräckligt. Samtidigt ska vi andra ”dödliga” ges olika premisser till hur vi ska vara och anstränga oss till det yttersta.

Om den här regeringen kan ändra radikalt i den misär som råder inom det här området återstår att se.

Slöe Morgan och initiativlöse Ygeman (eller kanske det omvända?) och många resten självgoda i dåvarande regering lade inte mycket av manken till att förändra. Allting de tog sig för blev bara till det sämre. Har de nu för avsikt aspirera på regeringsmakten -26 måste det till en stor attitydförändring inom S. Att nu liera sig med C ger inga bra vibbar. Elprisstödet, när har vi haft ett sådant i Sverige tidigare, men med föregående regering var det något som legaliserades p g a deras ovilja eller okunnighet hantera det efter att de misslyckats med energipolitiken som de själva var oförmögna ha kontroll över. Den överläts till miljöhippisarna som nu förvandlat Sverige till näst ett obeboeligt land.

Överdrivet? Nja beror på.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.