Sommar är när en skitig klänning ….

barnbarnet får en ren fin klänning på sig för att vi ska gå ut och handla mat. Jag säger till henne att hon kan gå till lekparken och vänta medan jag gör mig iordning, en kvart inte mer än en kvart tog det…..och hur ser ungrackarn ut ….alldeles sandig och klänningen är absolut inte ren längre men roligt har hon. Hon älskar att gå till lekparken och leka så kan man bli arg …nej naturligtvis inte det är ju sommar och då är det mesta tillåtet.

Nu är det pannkaka med hallonsylt och glass till lunch och aptiten är det inget fel på. Jag är glad över att mina barnbarn är pigga små flickor som har en otrolig lust till livet. Igår kväll fick jag mig en rejäl skrattattack när hon skulle borsta mitt hår för hon tyckte att jag skulle få ha det mysigt en stund.

Hon borstade med en väldig iver och håret fick olika dimensioner allt eftersom. Plötsligt säger hon när hon ska titta om frisyren duger….."Mormor du ser ut som en riktig tant"…då kom skrattattacken….jag visste inte om jag skulle ta det som en komplimang eler vad…

Hon fyller fyra år i september och nu är hennes verbala förmåga obetalbar. Det är ideliga diskussioner om allt mellan himmel och jord så ibland har jag svårt att hänga med i alla svängningar men härligt är det.

Igår blev det Åselemarknaden hela dan och en del inköp men idag är det lugn och ro. Äldsta dottern med familj hälsar på släktingar och medan jag och Meya är ensamma hemma och tar det lugnt. Det är ganska kvalmigt ute så fönster och balkondörr står på vid gavel.

Men njuter av den svenska sommaren gör vi för hela slanten…

Etiketter: , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.