I stort och smått finns det saker som var och en kan göra…

säger Maud Olofsson i chatten med Aftonbladets läsare om våra skyhöga elpriser. Men hon nämner inte med ett ord om vad det stora som kan göras. ’

Ett förslag är ju att avskeda Vattenfalls ledning. Kan man bli annat än upprörd när tidningarna skriver om att Vattenfall meddelade att 4,3 miljarder svenska kronor schabblats bort genom ännu en dålig affär.

När man dessutom läser om de bonusar som nu chefer i stora företag får ut trots att regeringen vid ett flertal tillfällen sagt att nu är det slut på bonusregnet, så fortsätter det i alla fall med lika skyhöga bonusar och konstigt nog är de aldrig kopplade till om jobbet skötts eller inte.

Efter en resa med SJ från Stocholm till Umeå häromnatten där vi fick byta från tåg till buss till tåg pga banarbete igen så undrar man vart vi är på väg i Sverige med vår infrastruktur.

Maud Olofsson säger också i sin chatt med läsarna angående de höga elpriserna att hon förstår att många människor har små marginaler och hänvisar som alla andra partiledare till jobbavdragen.

Förstår inte alliansens företrädare att de som verkligen har små marginaler är de som står utanför den reformen, de som är sjuka, handikappade eller pensionärer. För dem gäller inga skatteavdrag.

Själv tycker jag att det är bättre att betala skatt och veta att samhällsservicen fungerar och att alla har råd med bostad och mat i magen än att det hela tiden görs skatteavdragsreformer som gynnar de rika som får mer och mer medan de som har små eller medelhöga inkomster får surt betala tillbaka pengarna till staten eller vinstdrivande företag genom ex skyhöga elräkningar….

Men det verkar ju som om Alliansen nu krackelerar ordentligt och om vi har tur så finns den inte längre till nästa val och då har vi verkligen chansen att komma igen och visa väljarna skillnaden på arbetarparti och "arbetarparti".

 

 

Etiketter: , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.