Timbro slutar aldrig att förvåna….

 

Med de ideliga korkade förslag man har på att lösa alla ekonomiska problem i Sverige. Det sista är att de tror sig ha lösningen på hur man ska avskaffa arbetslösheten i Malmö…ja och även i hela Sverige för den delen.
Lösningen är enkel i deras ögon….
Först gör det ett utspel med att fackliga organisationer ska avskaffas och därefter lägsta löner. De anser nämligen att dessa två parametrar rår för att det finns en marknad för svartjobb i Sverige.
Problemet är som vanligt att de framför sina teorier som att det fanns någon form av fakta bakom de idiotiska utspelen. Istället så skulle jag vilja se att de kunde nämna några länder som är likadana som Sverige där man lyckats få bort den svarta arbetsmarknaden genom dessa åtgärder.
Svårt tror jag att det blir för att inte säga omöjligt. Som vanlig sitter de i sin glasbubbla och fantiserar.
Nu på sista tiden har det kommit idel ”blå” förslag om hur man ska vidga klyftorna i samhället för det är det politiken går ut på idag om någon har missat det.
Förslag som att folk inte ska ha rätt till heltidsanställning spelar de anställda rätt i händerna på arbetsgivare som utnyttjar systemet till max och undviker att anställa på heltid och istället timanställer när behov finns, vilket gör att arbetstryggheten försvinner.
Ett annat förslag som läggs är att öka klyftorna mellan tjänstemän och arbetare. Svenskt Näringsliv anser att klyftorna är alldeles för små och vill att de ska minska både i kronor och procent i framtiden. Man vill också frysa lönerna vid 2001 års nivå, skrota röda dagar.
Lägstalönerna ska bli mindre och ännu mindre för ex ungdomar och invandrare, de ska helst går ner till hälften av vad lönerna är idag. En annan borgerlig åkomma är att man vill ha bort röda dagar och allt som heter ex vis OB ersättning ska bort, det är helt onödigt. Onödigt är också semester enligt Almega som tycker att semesterlagstiftningen är helt förlegat.
Tacka sjutton för det alla dessa förslag går ju ut på att de rikare ska få mer i fickan och den fattigare ska bli ännu fattigare.
Men det är ju egentligen inget nytt under solen…..
Moderaterna har ju ända sen 1938 sagt nej till varje reform som genomförts i Sverige som fört oss till ett mer jämställt samhälle.
Ett parti som inte ens kan erkänna att deras politik har skapat mer utanförskap i Sverige idag än det någonsin varit, att inte erkänna att barnfattigdomen ökat pga den politik som styr. Nej det partiet kommer aldrig att bli nöjd förrän vi är tillbaka i ”Herrskap och tjänstefolk” där den rike styr över den fattige och slaveriets tid är inte långt borta….
Etiketter: , , , , , ,

8 kommentarer

 1. debattentusiasten

  Du har helt rätt i din bedömning av hur timanställningar ökar och fasta tjänster försvinner bland låglöneyrkena.
  Jag bedömer det som så att börjar inte de stora fackförbunden reagera för sina medlemmar så kommer det inom snar framtid vara försent att styra Sverige i rätt riktning igen vad gäller arbetsrättsregler och lågavlönades rättigheter.
  Rykande färskt exempel är tex hur ett samhällsnyttigt stort företag inom trafikbranschen frångår avtal med SEKO totalt.
  Med förvåning ser jag hur de stämplar samma lägsta ingångslön för alla vsre sig du är 63,55 eller 20 år får alla samma lön oavsett hur mycket arbetslivserfarenhet eller arbetsår från trafikföretag som du kan tillgodoräkna dig.
  De bryter avtalet med fackförbundet även angående utbildningar.
  De utbildar personal i den kategori som ska ha högre lön,men stämplar ändå lägstalön.
  SEKO har begärt förhandling eftersom trafikföretaget bryter mot avtalet.
  Det är inte SJ,men det trafikföretag som har hand om det mesta vad gäller storstadens kollektivtrafik.
  Så här kommer det alltså se ut i framtidens Sverige för våra barn och ungdomar om inte LO och Handels m.fl. börjar reagera.
  Tyvärr skräms folk av all skrämselpropaganda om Grekland osv.
  Eftersom Sverige klarat sig än så länge från ekonomisk bankrutt,så tror alla låglönearbetare att det är dem som ska fortsätta att gneta och jobba för så lite pengar som möjligt för att hålla Sverige flytande.
  Det är ju jä…..igt konstigt att Reinfeldt ska få en lönehöjning på 4000/mån till 144000/mån medans kassörskor och sjukbiträden står och stampar på 20-21000/mån.
  De nyinkomna jobben till AF består till 50% av timanställningar och visstidsanställningar där arbetsgivare kan frångå kollektivavtal och tjänstepensionsinbetalningar och där de kan sätta lägstalöner på alla och därmed tjäna storkovan på arbetstagarna.
  Arbetstagarna själva går en oviss framtid till mötes utan att kunna ta bostads-eller huslån eller hyra en lägenhet.
  Krävs fast tjänst för att hyra bostad.

 2. debattentusiasten

  Måste avsluta,det räckte inte till på förra inlägget!
  På 30-talet stod arbetarna i kö och fick höra av brukspatronerna att var det så Johansson tyckte att 2 riksdaler var för lite betalt ,så fanns det alltid andra som ville jobba för mindre.
  Så antingen tog han de 2 riksdalerna och höll käften,eller så satte han igång att jobba!
  Ta mig fasen om vi inte är tillbaka på 30-talet snart i Sverige.
  Jag menar inte att de som studerat många år ska ha mindre batalt (civilingenjörer,läkare osv.)
  Men ska det hållas igen för att Sverige ska hålla sin ekonomiska balansgång ska alla hjälpa till,inte bara lålönearbetare och sjuka.
  Även Reinfeldt i sin nya lyxlägenhet och sina 144000/mån bör ställa upp ,såväl som kungafamiljen med sportbilar och Gucciväskor ,för det är faktiskt våra skattepengar som batalar alla extravaganser de omger sig med.
  I Sverige i tiden som kungen brukar säga.
  Och Reinfeldt bör sätta sig med ner med kulram och räkna ut hur många jobb en låglönearbetare måste ha i framtiden för att kunna betala mat och hyra på alla deltids och timlönejobb.
  Alliansen brukar orera om att det finns jobb för alla!
  Men frågan är om de jobben batalar mat och hyra för löntagaren ,eller bara är till för arbetsgivarens och företagens rikedomar!

 3. David Wästberg

  Hej,

  Vist tycker vi på Almega att semesterlagstiftningen är förlegad. Men det betyder inte att vi anser att semester är onödigt och ska afskaffas. Det vi menar är att man måste se över lagstiftningen om när semester kan tas ut.

  Vänlig hälsning
  David Wästberg, presschef Almega

 4. Suzanne Lindberg Sellin

  Svar till David Wästberg (2011-06-29 11:24)
  Semesterlagstifningen säger att vi har rätt till 4 veckors semester i juli månad. Men det finns många som tar semester på andra tider av året redan nu. Men att avskaffa semesterlagen kommer bara att innebära att arbetsgivaren beviljar semester på tider som passar dom och inte utifrån att den som arbetat ska kunna göra något vettigt av sin semester. Som sagt de flesta har inte råd med asienresor i februari men för den skull ska det inte bli av med möjligheten att nyttja sin semester på den enda period Sverige har vettigt väder för en semester.

 5. debattentusiasten

  Rätt ska vara rätt!
  Efter att jag kritiserat lönesättning till ansvarig på trafikbolaget har jag fått veta att lönerna de sätter till sommaren är semesterlöner vilks är samma för alla.
  Vederbörande höll också med om att man bör få tillgodoräkna sig arbetserfarenhet från annat trafikföretag, men att man i nuläget har de bestämmelser man har.
  Eftersom jag skrivit negativ kritik i föregående inlägg så ville jag tillägga vad personalansvarig för företaget hade att säga.
  Faktum kvarstår dock att fackförbundet SEKO ej tycker som arbetsgivaren eftersom de begärt förhandling.
  Detta är ett praktfullt exempel från verkligheten som beskriver det Suzanne skriver om i sin blogg.
  Almega vill att svenskarna tar ut semester på tider som arbetsgivaren bestämmer.
  Är Almega medvetna om att de därmed medverkar till att en massa jobb kommer att försvinna i Sverige,eftersom semestermånaderna ger en massa arbetstillfällen i Sverige?
  Vad TIMBRO beträffar är det ett skitföretag som inte behövs i Sverige.
  Gick in på deras hemsida och kunde bara konstatera att det består av en massa svamlande fjortisar med akademiska kurser (ej utbildningar)som tror de tillför Sverige något med sitt nedvärderande sätt mot Sveriges löntagare.
  De kan börja med att föregå med gott exempel och sänka sina egna löner innan de ger förslag på att arbetsgivarna ska halvera löntagarnas löner!

 6. Aroon

  Jag hade närmast för mig att Timbro ”tankesmedjan” var några som la huvudena på städet och så fick man drämma tiil med en slägga och sedan kolla vem som har mest hjärnsubstans. Almega? Var inte det en klocktillverkare? Eller var det Omega? Strunt samma.

 7. Ivar

  Det var bättre förr när Sverige stog still i 4 veckor i Juli. De flesta industrier och byggen stängde. Som det är nu så blir det halvfart under hela somaren i stället och inget funkar ordentligt med en massa ovant folk som ska sköta jobbet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.