Visst blir man ursinnig!

När man ser gårdagkvällens Uppdrag granskning. Ett bra program som gräver och granskar fel och brister i Sverige. Nu om en förskola som hade en ”vision” att tiofaldiga antalet förskolor på fem år. Målet var 50 st till år 2015. Istället blev det miljonvinster i fickan till aktieägarna och barn som fick knäckebröd och vatten . När Josefsson frågar hur man tänkte när man satte 10 kronor?? för maten till ett barn per dag, lunch mellanmål och frukt skulle ingå och det skulle vara kvalitet och hemlagat…hur trodde man att det skulle hålla. En hummande och svävande svar blev det från ägaren som inte hade förstått ???. Sen 2007 har man drivit förskolor och inte förstått???

Om jag nån gång säger att nu får det vara nog. Att göra vinster på att barn inte får tillräckligt med mat för att bli mätta i en förskola år 2014 är bedrövligt.

Är det verkligen någon som på allvar tror att nån spelar ingen roll vem…startar ett företag i annat syfte än att göra sig vinster då är man mer än lovligt korkad i mina ögon. Det finns väl ingen klok människa som skulle göra det. Och just därför ska det inte vara privata företag som sköter vare sig vård, skola eller omsorg om jag får bestämma. Den delen ska kommunerna sköta. Företagsamhet kan man göra på så många andra områden utan att göra vinster på den lilla människan oavsett om det är en förskola med små barn eller ett vårdavdelning med gamla människor

 

Etiketter: , , , , ,

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.