”Som man frågar får man svar”

Det finns ju en devis som säger att ”som man frågar får man svar”. Annie Lööf är expert på detta. Hon beställde en undersökning grundad på 1100 personers åsikt om vad det tyckte om att öka företagens kostnad för unga. Konstigt nog säger hon att 6 av 10 tyckte att det var en dålig eller mycket dålig idé. Rent logiskt borde siffran vara mycket högre om du bara ska svara på den frågan borde 10 av 10 svara att det är en dålig idé.

Helt värdelöst eftersom de tillfrågade varken fick veta i vilket sammanhang frågan fanns eller vad man skulle göra med pengarna istället. Det är väl självklart att man inte bara kan ställa en fråga rakt ut och sen med näbbar och klor försvara resultatet som någon slags ”sanning”.

Vad de inte fick reda på är att de jobb som skapades med just sänkning av arbetsgivaravgifterna kostar staten runt 21 miljarder per år. Men så bra tänker man då tills vi förstår att varje arbetstillfälle i den här reformen kostar 1-1,6 miljoner styck.

Frågan är om inte svaren blivit betydligt annorlunda om de insett vilket enormt resursslöseri reformen blivit. För 1,6 miljoner hade sjukvården kunnat anställa fler än fyra personer till på varje ”anställd” Vi hade kunnat stärka i skolan, vården, omsorgen där det verkligen behövts fler arbetstillfällen och det hade varit ett ypperligt tillfälle för ungdomar att komma in på arbetsplatser där behoven finns.

I stället framhävs ex McDonalds med en enveten energi som de stora vinnarna, de har verkligen vunnit storkovan. De har redan ungdomar anställda och jag skulle fortfarande vilja se siffror på att de verkligen anställt så många som Annie Lööf ger sken av i debatter.

För henne verkar mantrat vara att på caféer och hamburgerrestauranger är de ultimata yrkena för ungdomar. Och det må så vara. Som en ingång är det inget fel med det. Men det är inte ungdomarna som tjänar på detta för de hade nog blivit anställda i alla fall.

Det är ägarna som fått fickorna fyllda med guldpengarna från staten .tro inget annat!

Etiketter: , , , , , , , ,

En kommentar

  1. Hosting

    Men hur mater man pa ett bra satt vad befolkningen tycker om flyktingpolitiken och asylinvandringen? Detta later sig inte helt enkelt goras. En kritik som redan har riktats mot rapporteringen om undersokningen handlar om att rubriksattarna har summerat de som vill ha fler och oforandrat antal flyktingar och darigenom skapat en flyktingvanlig majoritet. Lika garna hade en majoritet kunnat bildas genom att summera de som vill ha farre och oforandrat antal flyktingar, och darigenom skapa en majoritet som ar motstandare till just det okade antal flyktingar som statsministern patalade i sommartalet. Pa detta satt ger undersokningen intrycket av en flyktingpositiv opinion. Fragan ar om detta verkligen ar berattigat?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.