Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Ökade utsläpp i V-botten

Utsläppen av CO2 ökar i Västerbotten , givetvis gör de det eftersom industrisatsningarna ökar .

Produktionen i världen har nog aldrig varit så stor och utsläppen ökar av CO2 , paradoxalt är att en av orsakerna är omställningen för att minska CO2.

Men ska vi ställa om till eldrifter måste det produceras nya bilar,solceller, vindkraftverk med mera , denna produktion sker då oftast med energi från tex kolkraft.

ju snabbare vi ska göra denna omställning ju mer släpper vi ut .

 

2 kommentarer

  1. kenth

    Och skogarna i norr skövlas innan nåt förbud sätter stopp för det kopiösa uttaget. Och inte verkar det återplanteras heller. Det påverkar inte bara kllmatet utan alla djur som rappar sin hemvist.

  2. tjalle (inläggsförfattare)

    Alla hyggen återplanteras efter avverkning , det planteras mer i antal än det avverkas . Att inte återplantera är som att såga av den gren du sitter på , ingen ny avkastning i framtiden . Tror du ska läsa på lite om skogsbrukslagen. Detta kontrolleras av skogsstyrelsen , och om tex torka eller älgskador gått hårt åt plant så måste du tilläggsplantera. Finns ingen skogsägare som skiter i återplantering. Det vore som att jobba en månad ,slösa bort lönen och säga upp dig alltså ingen mer inkomst.Våra skogar har vi ägt i 300 år nu och varje generation har väl avverkat men tänkt på efterkommande. Det vi kalavverkade för 50 år sen har jag gjort 2 gallringar på och fått in inkomst. Slutavverkning kommer mina barn att kunna göra . Som sedan kommer att plantera

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.