Vicke Lilltroll

Synd att inte klaga !!

Klimatkompensering ?

Det är ju märkligt hur vi utnyttjar U-länderna för att rättfärdiga vårt leverne.

Nu var det MAX som klimatkompenserat sin verksamhet , och inget fel så långt.

Sen kommer man då till de företag som jobbar med att investera i klimatprojekten , vilka då har satsat på att beskoga Uganda.

Dessa stackare har planterat igen sina åkrar i tron på att de skulle få ersättning för detta, men givetvis har ju dessa utbetalningar ”fastnat” på vägen.

Och nu avverkar de skogen för att kunna odla sin mat eftersom de svälter när de inte kan odla i skog

Jusst klimatet och projekt runt detta är en fruktansvärt bra affär för icke seriösa , här finns hur mycket pengar som helst att lura till sig.

 

4 kommentarer

  1. brorson

    Vanessa Nakate är en ugandisk klimataktivist, som är c:a sju år äldre än Greta Thunberg och ofta ställde upp på gruppfoton tillsammans med Greta, men alltid blev bortretuscherad. Hon ville vara ”Afrikas röst” i klimatdebatten. Hon hade redan vid 23 års ålder doktorerat i ekonomi i hemlandet och påvisade hur ”klimatsamvetetet” på norra halvklotet drev upp livsmedelspriserna i hennes egen världsdel. Fortfarande en högaktuell fråga. Jag är inte säker på att hon ifrågasätter CO2-hypotesen i sig, men däremot konsekvenserna av klimatkampen för jordens fattiga. Beskrivningen av henne på nätet, som en okritisk anhängare av Greta, överensstämmer inte hur jag minns henne, när hon osynliggjordes av ledande massmedier i USA och EU. Afrikas röst saknas nu helt i den alltmer hysteriska klimatdebatten. Klimatrörelsen är rasistisk. Bara för vita. I Sverige ersätts växande skog med vindkraftparker. I Afrika ersätts livsmedelsproduktion med ”klimatkompenserande” skogar. Stigande priser på de afrikanska matmarknaderna driver på migrationen norrut. Ett förbisett faktum i migrationsdebatten. Ugandiska bönder talar om ”klimatkolonialism”.

  2. Leif

    Företagare alltså. bäng-högerns bästa polare. Gång på gång kommer det fram hur man fuskar till sig saker. Men ingen högeridiot säger något.

    Man kan ju bara tänka vilket straff och framför allt liv, om det varit en arbetslös. ELLER en sosse

    Skenhelige tjalle tittar åt något annat håll igen.

    Bedrövligt, men knappast förvånande, radera din blogg!

    • tjalle (inläggsförfattare)

      Förstå inte hur du läser Leif.
      Här kritiserar jag jag hur vi myglar och företag utnyttjar situationen med klimatet .
      Sen har du knappast läst och förstått att jag som du kritiserar företagen som utnyttjar klimatet som en otroligt stor födkrok som de myglar sig till.
      Ta du och lämna din lägenhet på 45 kvadrat och ta en promenad med husdjuren så du lugnar ner dig.
      Utan företagare hade du nog inget jobb , Men din utbildningsnivå verkar låg

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.