Patientberättelse 4

Lisa

Jag blev remitterad till Asta via en kurator på Umeå universitet, efter att jag sökt dit för depressionsliknande symptom. Jag hade just lämnat en lång relation och nämnde i förbifarten att jag varit utsatt för övergrepp.
Hon remitterade mig omgående.
När jag var barn blev jag under flera år utsatt för övergrepp av en äldre släkting. Det var först i vuxen ålder som detta kom fram inom min familj, och när jag sökte till kurator hade min förövare just gått bort. Jag hade aldrig pratat om övergreppen förrän jag kom till Asta.
I gruppsamtalen på Asta fick jag ett språk för mina upplevelser. Jag började här för första gången förstå att min självkänsla, relationen till min egen kropp och min sexualitet var starkt påverkad av det jag varit med om.
Det var frigörande att känna igen sig i de konsekvenser som andra deltagare beskrev: hur trauma och övergrepp format dem i deras liv. Deras historier var också min!
Asta hjälpte mig att se hur mina trauman påverkat mig. Utan Asta vet jag inte hur jag hade fått den möjligheten.
Jag upplever att tiden hos Asta förändrade mitt liv. Om Asta inte hade funnits vet jag inte om jag någonsin fått hjälp. Jag var för frisk för vården, men för trasig för att må bra i mig själv. Tack vare Asta har jag fått verktyg föratt laga mig själv, och jag är evigt tacksam för det.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.