Patientberättelse 5

Edith

Jag blev utsatt av ett sexuellt övergrepp av min pappa då jag var 13 år. Efter det bröt vi kontakten. Jag fick ingen hjälp eller stöd då och utvecklade snart anorexia.

18 år senare sökte jag mig till Asta, hade mycket fysisk ohälsa/sjukdomar och kronisk trötthet & blivit tipsad om Asta av en privat beröringspedagog. På Asta fick jag börja i en grupp med 5 andra, och en psykolog & en sjukgymnast. Detta var första gången jag fick hjälp och stöd med fokus på övergreppet jag varit med om. Jag kunde dela mina erfarenheter av att varit utsatt för sexuella övergrepp med andra som också hade liknande erfarenheter, vilket var ovärderligt för mig.

Jag insåg hur mycket mina erfarenheter format mig och att min fysiska ohälsa och utmattning inte var något konstigt. Inte heller var mina erfarenheter tabu, här kunde jag dela det med andra som verkligen förstod. Vi jobbade både med själen & kroppen, och att förstå sambandet i hur de sitter ihop. Jag lever fortfarande med kronisk sjukdom och utmattning, men Asta har fått mig att acceptera mig själv och situationen som den är, och inte lägga skuld & skam på mig själv. Jag tycker om mig själv, livet och det jag kan göra, trots mina begränsningar och min historia. Och jag vet att jag inte är ensam eller konstig, att min historia inte är unik.

Jag delar erfarenheter med många, många där ute – många som också skulle kunna få möjlighet att läka & förstå sin historia med hjälp av teamet på Asta. De har en bred kunskap inom just våld & sexuella övergrepp, en feministisk analys och en lång erfarenhet inom området. De jobbar med både kroppen och själen, på ett sätt jag aldrig mött tidigare inom vården. Det behövs flera mottagningar som Asta, med specialister just inom detta område.

Lägg inte ner denna unika & ovärderliga mottagning!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.