Vad vill Vänsterpartiet?

Träff med Vänsterpartiet den 13 aug.

Vi genomförde en träff med Vänsterpartiets regiongrupp inför septembersammanträdet i Regionfullmäktige där Moderaternas motion om att ”Återställa Asta-mottagningen” ska behandlas.

Vi berättade om de senaste rönen när det gäller behandling av sexualbrottsutsatta och vi pratade om vilka skillnader den nygamla behandlingsmetoden psykiatrin igen använder sig av i förhållande till behandlingen som fanns på Asta-mottagningen. Det politiska beslut som fattades i Hälso- och sjukvårdsnämnden i maj ifjol innebar att Astas behandlingsmetoder skulle finnas kvar. Så blev det inte.

Vänsterpartiet har inte, under hela denna process, någonstans gett tillkänna att det beslut som fattades inte är korrekt genomfört. Man har heller inte kritiserat nedläggningen av vården för sexualbrottsutsatta utan hela tiden hjälpt S, MP och C att ställa de allra svårast utsatta utan adekvat vård.

Nu vill Vänsterpartiet lyfta in brottsofferperspektivet i Region Västerbottens verksamhet inför verksamhetsåret 2022!!!

Vi ställde frågan men fick inget svar:

Vad ska ni göra med de sexualbrottsutsatta när ni hittar igen dem? Nu när ni har lagt ner vården för den patientgruppen? På vilket sätt är brottsofferperspektivet intressant om ni inte har något intresse av att behandla brottsoffren?

 

Gita Rayans avhandling:

https://openarchive.ki.se/xmlui/bitstream/handle/10616/47643/Thesis_Gita_Rajan.pdf?sequence=3&isAllowed=y

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.