Socialdemokraterna är utan självinsikt

Jag trodde att jag skulle falla baklänges…

när jag läste ett inlägg på Facebook från Socialdemokraterna i Västerbotten.
De säger: ”Att ta bort den allmänna hälso- och sjukvårdens finansiering och införa försäkringslösning som alla inte har råd med är ett dråpslag mot de sjuka och mot svensk sjukvård. I ett starkt samhälle ska rätten till en förstklassig sjukvård, oavsett plånbok, kön eller bostadsort, vara en självklarhet.”
Vad gör då socialdemokraterna i Västerbotten.
Jo de lägger ner specialistmottagningen Asta och lämnar patienterna med oavslutad behandling för de sexualbrott de varit utsatt för.
Patienterna tvingas söka sig till privata behandlare, OM DE HAR RÅD, för att avsluta sina behandlingar.
Till råga på allt avslutar Region Västerbotten de avtal om psykoterapi hos privat psykoterapeut med psykodynamisk inriktning som patienter kunnat få tillgång till för kortare behandlingsperioder. (Se protokoll HSN 210617 §91)
Det vore en sak om Socialdemokraterna stod för att de slänger ut patienter från den offentligt finansierade sjukvården men nu försöker de påstå att de värnar patienterna. Man baxnar!
Idag söker sig flera utslängda patienter till Kvinnojouren för att få hjälp med pengar till behandling.
Man undrar varför Socialdemokraterna och Anna-Lena Danielsson, ordf i HSN, inte har självinsikten om hur de politiska besluten slår för patienterna. Eller är det andra patienter än de sexualbrottsutsatta de värnar om?
Utdrag ur protokoll från HSN 210617 §91:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.