Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

umeå kommun slå er för Bröstet!

Vi har en Student från England som praktikant hos oss i veckan på jobbet. Bakgrunden varför hon är här att hon har en syster som har bla autism och adhd. Hon är 22 och bor fortfarande hemma.  Staten betalar ca 50% av systerns smänniskor esten betalar familjen. (Bara där kan vi slå oss för bröstet i sverige) Ja så denne unga kvinna har bestämt att hon ska göra England handikappvänligare. Sakt och gjort nu är hon en vecka här i Umeå och vill se så mycket som möjligt.

Jag själv håller på att tillfriska från den årliga dagissjukan och var inte alls motiverad att snacka engelska en hel dag ensam eftersom inga brukare är hemma. Så eftersom påhittighet är mitt andra namn hörde jag mej för med några dagligaverksamheter i Umeå om vi fick komma på besök.

Vi hann med 4st plus träffa personalen på Fritid för alla. Några ställen blev tagna på ”sängen” över att prata Engelska  som Mimmi sa: alla här pratar bra Engelska tänk om ni skulle kommit till England och vi skulle prata svenska haha.  Ingen skulle gå med på det. (Så sant)

Ja och två av ställerna vi besökte jobbar mot autism & våld och hot men även döv blinda. När vi gick där ifrån var studenten helt lyrisk och sa att jon måste nog ta hit sin syster, vilka fantastiska verksamheter ni har här och jag är villig att hålla med. Jag lyssnade en hel del när vi gick runt och Ja vilka fantastiska dagligaverksamheter vi har här i umeå.

Sen åkte vi till Vaniljdrömmen och gjorde de bästa med sverige enligt Mimmi. F I K A hahaha. Efter en magisk citrontårta fick vi en guidad tur i deras bageri och en undervisning hur deras talade kassa med bilder på pengarna funkar. Praktikanten är i chock. Jobba och driva sitt egna café?? Hallå de går ju inte!!

Japp turen fortsätter in till Fritid för alla där personalen visar stolt alla äventyr de gör och tävlingar de fixat för våra brukare. (Tror de fått en ny följare på FB hehe). Vi avsluta dagen med att hälsa på Tornet, där äldre människor jobbar och får jobba i sin egen takt och vara i lagom långa dagar som passar just den enskilde individen.

När vi gick därifrån till bilen hade jag en Engelsktalade ung kvinna som sa this is amacing om och om igen!!!! JA OCH DE ÄR DET FAKTISKT. Jag älskar mitt jobb och kommer aldrig att sluta jobba med detta yrke.

Sjukt nöjd och tacksam är jag att få visa en liten del av umeå kommun och mina medarbetare på olika verksamheter. Tack kära kollegor på dagliga för att ni tog er tid & tack alla brukare som på ett enkelt och ödmjukt sätt visade er arbetsplats för Mimmi.

Så slå er för bröstet och va stolta!

 

2 kommentarer

  1. Ann-Louise Larsson

    Roligt att läsa dina roliga och kloka inlägg. Tack för att du valde oss när du gjorde studiebesök. Man blir lätt hemmablind, då är det bra att det kommer någon utifrån som ser saker med andra ögon. Vi glömmer ofta bort hur mycket bra vi gör ibland och då är det bra att bli påmind. Ha det gott.
    Ann-Louise.

    • Cecilia Brönemyr (inläggsförfattare)

      Ja det håller jag verkligen med om att man lätt blir hemmablind. Men som tur är att vi har många praktikanter och nya vikarier som påminner oss om sånt annars är det lätt att bara tuffa på i samma gamla spår!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.