Livet med Familjen Brönemyr

Inget är omöjligt, ibland tar det bara lite längre tid

Hjälteloppet 2023 i Umeå vill du bidra?

Av , , Bli först att kommentera 2

I dag satt vi på ett möte och John fick frågan varför vi gör detta.

När han svarade fylldes mina ögon av tårar och jag kände stolthet att ha honom i teamet Hjältefamiljen.

”Att få se andra lyckas, att få följa med på deltagarnas resa från att de knappt klarar något till att de kämpar över hinder anhöriga eller medföljaren knappt trodde va görbart är det som vissa dagar gör att jag kliver upp.”

Att jobba idiellt innebär att vi jobbar när andra sitter uppkrypt i soffan och se serier, att vi jobbar innan andra vaknat och även under helger och röda dagar.

Vi gör allt för att deltagarna ska få bästa möjliga upplevelsen i vårt evenemang.

Den 12 maj går 2023 år lopp.

Vi kommer att hålla till på en helt ny arena. Nolia och Hedlunda dungen.

Vi kommer att behöva hjälp att hitta sponsorer som hjälper oss att pressa priserna för våra deltagare utan att vi pressar både deras ekonomi eller standarden på vår event.

Vill du och ditt företag bidra till att Umeå ska bidra till ett makalöst äventyr för människor med funktionsnedsättning tycker jag du ska ta kontakt med oss i Hjälteföreningen.

Vi bokar gärna in ett möte där vi kan berätta mer om 2023 år upplägg.

 

 

Hjälteloppet 2023

Av , , Bli först att kommentera 2

Sakta men säkert sätter vi grunden för vårt succelopp Hjälteloppet 2023.

Ramirent står redo precis som för, det är otroligt viktigt för oss. Vi är otroligt tacksamma över detta samarbete.

Vi ingår i ett hälsoprojekt med Dragonskolans anpassade skola. De jobbar för att deras elever med särskilda behov ska komma i rörelse. Vecka 47 ska vi föreläsa ang vikten av fysisk aktivitet. Målet är Hjälteloppet med alla elever. Vi hoppas fler skolor hakar på detta fantastiska initiativ.

Vi hoppas såklart våra kompisar från Göteborg, Köping, Östersund, Söderhamn och Skellefteå gör oss sällskap. Vi hoppas fler vågar sig hit än 2022.

Vi hade ett mål på 130 deltagare 2022 och slog det med råge, 153st sprang och gick i mål. Vågar vi satsa på 170st eller tom 200 deltagare 2023?

Vi kommer att behöva hjälp, både av volontärer på plats men oxå samarbeten i form av pengar.

Vårt Evenemang går på rätt mycket pengar. Vill du och ditt företag bida till att människor med funktionsnedsättning får en fantastisk upplevelse ta då genast kontakt med oss.

[email protected]

 

Annars vill jag faktiskt skryta. Skryta över vår fantastiska förening som bidrar att människor med funktionsnedsättning kommer i rörelse och mår bättre.

Under denna vecka har vi bidragit till att ca 200 personer har varit i rörelse om vi räknar våra träningsgrupper i Umeå, Göteborg, Skellefteå och vår NPF rörelseglädje grupp.

Hur fantastiskt är inte det?!!

För någon vecka sedan höll jag en föreläsning i RF-sisu regi. Ett inkluderande ledarskap. Den riktade sig till ledare som möter barn med NPF diagnoser.

Jag lider både med barnen men också ledarna att de saknar kunskap runt detta ämne. Feedbacken jag fått har varit positiv och det är något man vill ska vara återkommande. Jag personligen skulle vilja att den ingår i ledarutbildningen. Många vet inte att ”dessa barn” inte tillhör Parasport utan där ingår bara människor med fysisk funktionsnedsättning eller intellektuell Funktionsnedsättning.

De hamnar alltså direkt i ett utanförskap redan från start när ledare saknar kunskap. Det känns bra att kunna bidra att några av Västerbottens barn med npf diagnoser ska få det lite bättre och få uppleva ”känslan av ett sammanhang” . Kasam.

Kan inte smälta att vi var 93 st i måndags på Hjälteträningen. Visst är det coolt.

Hela UPC fylls, blickar möts, kärleken spirar, svetten lackar och skratten ekar över hallen. Jag älskar verkligen detta. ❤️

Anpassning i klass eller resursskolor?

Av , , Bli först att kommentera 3

Funderat lite inför framtiden.
Politikerna har bestämt att pengen skolor fått söka när dem har barn med npf diagnos ska bort och skolchefen har ansvaret över den budgeten istället och inte rektorn över skolan.

Vad hade hänt med T om vi valt att sätta honom i resursskola direkt, hade han lärt sig så pass mycket om det socialasamspelet som han gjort,
hade han lärt sig lekar med så krångliga regler,
hade han lärt sig att vänta,
Hade han lärt sig hantera stökiga situationer osv.
Jag är inte så säker på det.

Men anpassning är han behov av, på många sätt men även inkludering.
Jag tänker ju att alla familjer är som våran och att man tillsammans utmanar ödet lite nu och då, att man är ett team med skolan och resurserna. Visst vi är tydliga i våra krav men vi kan oxå ställa upp för att underlätta både för T men också för de andra barnen i klassen.

Tillbaka till pengar och budget. Vet inte om tycker detta är rätt utveckling. Nu tänker jag på låg och mellanstadiet i Umeå Kommun. Högstadiet är på god väg, men låg och mellan har varken resursskolar, resursklasser eller skolor som kan söka den där extra pengen som ofta mynnar ut i minst två heltider, i kompetens och resurs för eleven och klassen.
Nu ska detta ingå i den vanliga skolan. Hur blev det så?
Jag vill att fler familjer och barn ska trivas och lyckats, visst har vi levt i kaos och oreda. Men vi tillsammans med Rektor, resurs och resten av skolan har oftas haft en plan eller jobbat mot en.

Men utan pengar på skolan faller både rektorn, läraren, resursen, specialpedagogen, barnet och familjen mellan stolarna som ofta slutar i sjukskrivning och psykisk ohälsa.

Utan ett sammanhang vem är man då?

Whoo idag smäller det

Av , , 1 kommentar 2

Herregud vakna innan 06.00, är nervös. Har vi glömt nått, är allt på plats, räcker goodiebagsen, hur ska vi lyckas hålla alla som kör permobil att inte vara på fotbollsplanen. Frågorna är så många, peppen är sååå stor.
Hoppas vi ses i minglet idag.

Tack alla som gör detta möjligt ❤️

 

Hur många funkisar bor det i Umeå kommun

Av , , Bli först att kommentera 2

Antagligen finns det över 1000st med någon form av funktionsnedsättning inom umeå kommun om man räknar både barn och vuxna. Ca 600 är vuxna.
På fredag har vi Hjältehelgen och vi börjar med Hjälteloppet.
Vi har satsat på att 150 ska starta på fredag. Förhoppningsvis når vi det antalet.
Men av de 150 är runt 75st från en annan kommun eller barn. Då har vi 75 anmälda från Umeå.
75 är bättre än 10. 75 är bättre än 50. Men ärligt talat hade jag verkligen hoppas på ännu fler Umeå bor.

Parasport har tappat över 85% av sina deltagare under pandemin, det är otroligt många människor. Vi har ca 60 hjältar som tränar i Umeå Måndagar eller Torsdagar, vi har lite över 20 hjältar som tränar med oss i npf gruppen på söndagar. De är 80 st.
På vår startlista är det ca 20 st från Umeå som inte brukar träna med oss, ja ni fattar vart jag vill komma. Peppar vi och motiverar eller hur jobbar folk?

Gud vilket tråkigt inlägg det blev.
Jag är iaf glad att Ts klass kommer och springer. Det ska blir riktigt roligt att få ge honom och hans klass denna fantastiska upplevelse som avslut innan alla barn börjar klass 7.
Fatta vilken tur vi har att T får börja på Bräntis skolan i AST klassen.
Umeå kommun har trollat fram 24 platser till hösten på tre olika skolor. Förra året hade de sju platser.
Mer om detta i ett annat inlägg. Där ska jag berätta vad vi fick göra och svara på under senaste mötet.
Vi är nöjda och hoppas verkligen detta ska bli bra.

Tjohoo vi har över 150 anmälda

Av , , Bli först att kommentera 2

6 dagar var och vi checkar in på 150 deltagare under Hjältehelgen.
Så fantastiskt!

Nu har vi ordentligt nedräkning, visst kommer du och hejar under fredagen?!

Frida kommer att vara ansvarig för uppvärningen på Hjälteloppet.

Hennes nya jobb har gjort att hon utvecklats enormt som instruktör.

Hon är verkligen en superfin förebild.

Vill man man höra lite från hennes resa och liv tryck på länken och lyssna på Glädjepodden

 

 

80 anmälda

Av , , Bli först att kommentera 3

Nu har vi tippat över 80 gränsen på anmälningar, en del har bara anmält sig på lördagens Hjältebankett. Mycket som händer på Banketten speglar det som hänt under helgen. Vi får hoppas att de inte tycker det är trist att inte hänga med om vad som sägs på scenen.

Men vi har över 80 boenden av olika slag bara i umeå, över 500 personer inom LSS Vuxna. Sen på det nästan lika många unga inom LSS. Vi hoppas verkligen ni och dem tar chansen att delta. Hela helgen kostar bara 300kr. Man får ett minne för livet, tröja, Goddiebags och en två rätters middag på folketshus med Live Band och underhållning. Dessutom bjuder vi ledsagaren/personalen på middagen på Hjältebanketten.

 

Här anmäler ni er

Hem

Måndag Betyder Glädje

Av , , Bli först att kommentera 1

Måndag betyder skolångest, men med knappt 20 dagar kvar till lovet börjar skolångesten bli mindre och mindre. Syns hos båda barnen. Våren har präglats i hög frånvaro. Skolverket måste verkligen titta över skolsituationen och läroplanen.

Ja nog om detta.
Måndag betyder glädje också. Då är det Hjälteträning i Umeå och Göteborg. I Umeå är vi på i20. Vi hoppas på minst lika många som förra veckan. Det är många bokade redan nu.

Glöm inte att anmälan till hjältehelgen snart stänger. Påminn och tipsa alla du känner som har någon i familjen med en funktionsnedsättning.

Hjältehelgen 2022

Av , , Bli först att kommentera 4

24 dagar kvar!!
Äntligen är det dags för det absolut bästa jag vet.
Hjältehelgen och Hjälteloppet.

Programmet är utökat och vid hinderna vaktar Darth Vader, Robinson och Farmen deltagare. Våra favorit gladiatorer vaktar Gatuloppet tillsamnans med hemliga gäster.
Umeå kommun bemanning finns på plats dessutom många av Cheferna inom socialtjänsten IF. Vårt samarbete går från klarhet till klarhet. Jag jobbar numera 50% i Friskvårdsteamet, med två brukare som kollegor. Vår uppgift är att minska stillasittandet. Dem vi fått besöka uppskattar våra träningspass och besök.
Detta har mynnat ut i att på onsdagar i tre veckor framåt hittar ni oss i Broparken mellan 13.30-14.15. Som en uppladdning inför hjältehelgen. Där är alla välkomna att delta.

Vi har haft en fantastisk vår i Hjälteföreningen, Göteborgs gänget har dubblat sina instruktörer dessutom har de en egen zumba instruktör. De är fler än någonsin samt har haft ett eget lopp i vår, Hjälterundan. Magiskt!

Umeå rullar på riktigt bra snittet har legat på 65st, en träning va vi 83 st som tränade ihop på UPC. Trångt men härligt. Torsdagar har vi tappat många deltaga men vi är oftas 28-30 st rätt många men man blir ju lite bortskämd med måndagar.

Skellefteå har vi efter många om och men startat upp. Hjältespinning. Planen var att starta under hösten men efter pandemin ökade så fick vi hålla på starten till nu. De cyklade bland dinosaurier sist. Mäktigt eller hur!

Ja åter till Hjältehelgen.
Fantastiskt att det är val år, vi får besök av många politiker så det finns god chans att kunna påvisa vikten av rörelseglädje under helgen. Jag ser framemot att bli borttrollade av Magic Peppe som kommer att finnas på plats med sitt minitivoli.

Nu lovar jag att uppdatera mer kontinuerlig iaf fram till 10 – 11 Juni

Måndagar är håller vi till i i20 hinderbana.

18.15-19.30 tränar vi. Kom och va med. Rätt mäktigt att vara över 60 pers som rör sig runt banan.

Nu börjar uppladdningen inför Umeås bästa funkishelg

Av , , Bli först att kommentera 5

Hjälteföreningens  bidrag till mötesplats är såklart vår hjälteträning måndagar 18.15-19.45 och Torsdagar 13.50-15.00 i Umeå, sedan har vi ett större gäng i Göteborg som kör måndagar, Skellefteå är för tillfället pausat i väntan på lokal. Ja och såklart vår Rörelseglädjegrupp för barn och ungdomar med npf diagnos på söndagar.

Vanligtvis har vi över 150st personer i rörelse varje vecka, hur coolt är inte det lixom.

Men nu laddar vi om och ökar takten inför årets bästa funkishelg i Umeå, jag snackar såklart om Hjältehelgen. En helg som startar med Hjälteloppet, en hinderbana uppbyggd för att passa både gående och dem som är rullstolsburna eller går med rullator. En hinderbana med Pirater i vattenhinder, gladiatorer i ett gatulopp och spelare från olika föreningar som volontär vid hinder. Helgen fortsätter med en prova på dag i parasport tecken och tv personligheter.

Vi avslutar hela helgen med en hjältebankett med livemusik och fest.

Vill du som företagare sponsra eller vet du om något företag som vill Samarbeta med oss för att bidra till en fantastisk helg och mötesplats, tveka inte att höra av er så kommer ni bli inbjudna till en sponsringskväll.

På länken hittar ni en fantastisk fin film om hjältehelgen av Jonathan Stålhös.