utflykt

Dag 5: Ryggsäcken laddad

I går när jag just lagt mig kände jag en avlägsen början till huvudvärk. Antagligen gjorde bastun och svettandet att jag hade början till vätskebrist fast jag druckit lika mycket som vanligt. Jag klev upp och drack två stora glas med ljummet vatten, och plötsligt var den obehagliga känslan borta.

På förmiddagen skulle jag ut på ett reportage i skogen. Förutom varma kläder i -5 och blåst garderade jag mig med en ryggsäck med morotsjuice, fruktjuice och termos med varmt vatten. Det gick hur bra som helst. Behövde inte mera än smutta lite på juicen.

Hela dagen har bara rullat på. Speciellt efter jag varit ut i skogen hällde jag i mig massor med varma juicer för att fylla på vätskedepåerna och få upp värmen. Kroppen känns stark och bra i kväll.

Eftersom jag slutade tidigare än sambo fixade jag middag till henne, lax med ädelost och bacon. Jag har inga problem att göra mat när jag fastar. Enda problemet är att jag inte kan smaka av såsen :) Men det blev tydligen bra.

2 kommentarer

 1. Heidi

  Hej! Det är riktigt intressant att få ta del av din fasteperiod och dina tankar! Jag är själv på femte dagen av min livs första en veckas fasta (per min mormors rekommendation), så efter söndagen börjar upptrappningen. Äntligen, haha. :) Det har varit en spännande upplevelse att lämna bort mat jag blivit van och fäst vid, men jag tror att kroppen behövde en paus.

  Det senaste året har varit hälsomässigt riktigt tufft och återkommande stress över bl.a. studier har definitivt inte gjort situationen bättre. Men jag hoppas att fastan i kombination med bättre stresshantering och mångsidigare mat hjälper mig hållas friskare och piggare under det nya året!

  Lycka till med fortsättningen av din fasta och resten av året!
  /Heidi

  • Tom Juslin (inläggsförfattare)

   Hej Heidi!

   Vad kul att höra av dig och att du vågat dig på att fasta och fått goda erfarenheter av det! Du kommer att känna dig jättenöjd och harmonisk efteråt att ha genomfört fastan. Det är ju fantastiskt om det kan leda till mindre stress och en friskare och piggare fortsättning på året! Och så återkommer vi kanske ett nytt år!

   Ha det bra och njut som aldrig förr när du får börja äta igen :D

   /Tom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>