Dag 6: Eget juice är det bästa

I dag plockade jag fram råsaftscentrifugen. Efter en vecka börjar man bli trött på de köpta juicerna fast de är smidiga att ha i kylskåpet.

Jag har börjat experimentera ganska mycket med egna drycker genom att kombinera smaker. Fjolårets hit var att köra morötter, äpplen och apelsin i samma juice.

I dag tog jag också morötter, eftersom de är både billiga och lämpliga att mata ner i centrifugen. Sedan plockade jag lite annat grönt som blev kvar efter nyår: en purjolök, tre äppel och en paprika. Inte så dum smak. Man får bort morotssmaken ganska bra.

Efteråt tog jag päron och en halv melon, som jag hade i kylskåpet, och gjorde en ny juice. Det blev riktigt behaglig och god smak.

Jag köpte en färdig juice igår gjord på apelsiner, morötter, ingefära och chili (Brämhults), helt utan andra tillsatser. Den var väldigt god, men chilin kändes lite brännande  efteråt i magen. Jag tror den var lite för våldsam för en vilande mage. Mina egna juicer i dag kändes ”mjukare” för magen.

Jag kan rekommendera att köpa en råsaftscentrufug om man fastar längre tid. Den kostar inre skjortan (billigaste är 350 kr på mellandagsrean), men ger godare smakupplevelser. En av de svåraste bitarna när man fastar är att det blir så vansinnigt tråkigt efter ett tag. Den här maskinen hjälper dig att stå ut och skapar lite matglädje trots allt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.