DAG NOLL !!!

Idag började jag mitt nya jobb på Forsdalaskolan, och med det så blir även jag tyst vad det gäller skolfrågan.

Jag har för första gången titeln lärare i min anställning, men det är några dagar kvar innan mitt examensarbete är opponerat och examinerat. Trots detta har visionära rektorer stuckit ut huvudet och anställt mig för att få omvandla framtidens skola. Att göra elevers vardag mer modern, och lämna gamla pedagoger och uråldriga metoder till historieböckerna.

Men genom detta har jag också tagit mig själv ur spelet i debatten om skolornas framtid, för jag tänker inte göra mig till åtlöje med en insändare om mina kollegors kompetens och behörighet. Det gör andra mycket bättre än jag.

Så som Pol Pot i Kambodja, så börjar en ny tideräkning idag – Dag Noll. Och nu ska jag stödja alla dem – slitvargar – som ska koka soppa på en spik. Att försöka skapa en modern skola trots att politiker vet bättre än jag vad som krävs i klassrummet, korridoren och på skolgården. För vad vet jag med ’bara’ 3 1/2 års busspendlande mellan Lycksele och Umeå och 300.000 i studieskulder, summan som förresten är mindre än årslönen för vissa politiker och tjänstemän.

Så nu vill jag tacka Lycksele Kommun för en värdig 45 årspresent – anställningsavtalet. Hoppas att det är värt allt det här………..

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.