Mysteriet på Brännbergsvägen

Kai PärnänenVad hände på Brännbergsvägen den 22/1 2009?

När man får följa barn som jag gör i min vardag och i mitt arbete, så slås man av att vart tog min fantasi vägen?

Här följer något som hände i torsdags men sen hörde eller läste jag inget i media. Min son döpte det till Mysteriet på Brännbergsvägen!

Vi ska gå hem efter pappas och sonens långa skoldag. Och när vi som vanligt genar över parkeringensplatsen till tegelhyreshusen på Brännbergsvägen så upptäcker min son ett uppbåd av blinkade vägmaskiner, servicebilar och grävutrustning (se bilden ovan). Hela gatan var avstängd för biltrafik, så man fick se upp för bilar som istället för vägen använde innergårdarna vid bostadshusen för att passera till Lyckseles fantastiska djurpark. Min son står helt facinerad av vad han ser och hela vägen genom lasarettsskogen så funderar han högt om vad vi sett. Kan det ha varit en stor olycka? Kan det vara något rör som gått sönder? Kanske man har hittat ett sånt där utgrävningsområde som på skogsmuseet? Teorierna är många, men den tråkige fadern kan inte ge några svar.

Så det sista dagarna har jag lusläst VK, VF och internet för att hitta ett svar om vad det kunnat vara men det måste vara så att de grävande journalisterna har haft semester, för inget är skrivet om detta stora mysterium.

Men min fantasi har också fått sig en påminnare om att vakna till liv, för nu är jag lärare. Det finns annat som jag kan odla fram än massor av kunskapsmål, måsten och strävor. Om vi kan odla fram en ny genmeration som kan vara nytänkare och ha lateralt tänkande, då kan vi återigen skapa män som Laval, Linné och andra stora tänkare och uppfinnare. För min fantasi har jag förstått har skrumpnat lite, men det ska jag nog fixa till igen….

En kommentar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.