Dålig timing i Lyckselepolitiken!

– När f-n blir gammal blir han religiös, säger det gamla svenska ordspråket och det ser vi nu i Lycksele.

Miljöpartiet i Lycksele fick mycket skäl i valrörelsen 2002 för att vi hade ett 6-punkts förslag på hur vi skulle fixa underskotten i Lycksele. Då fick vi veta både från vänster och höger att vi inte visste vad som gällde. Att det vi förslog var omöjligt att göra. Då hade vårt vårt program räddat denna vackra kommun från ruinens brant som vi nu står inför, men det var om vi gjort det då.

Nu genomför (S) punkt efter punkt från vårt program men med en timing som är helt fel. Nu hjälper inte vårt program, utan istället är dessa åtgärder verkningslösa.

– Men hur kan då Miljöpartiet säga att deras program kunde ha räddat oss då om den inte gör det idag, säger vän av ordning?

Jo, svaret är lika enkelt som självklart. TIMING. Då hade den bromsat oss effektivt och vi hade haft mer i ladorna än vi har idag. Detta hade varit vår styrka när lågkonjukturen kom. Men att göra samma saker idag bromsar bara skenande hästar, det stoppar inte det.

Så nu lånar man pengar för att täcka underskott och avskrivningar!
Så nu brandskattar man LYBO så att hyresgästerna får betala för politikernas blunders!
Så nu bygger man för industrier som inte kommer!

Så (S) har äntligen förstått hur stark (MP) polik är, men tyvärr alldeles för sent. Då var vi på väg in i en högkonjuktur medans nu 7 år senare är vi i botten på en lågkonjuktur…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.